UlkuGulu.Hareket-Forum.Net ÜLKÜGÜLÜ | UlkuGulu.com | facebook.com/UlkuGuluyuz |
|
| NASIL KURTARDIK | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
ucbeyi Sesli Sohbet Yöneticisi
Mesaj Sayısı : 37 Doğum Tarihi : 10/02/61 Yaş : 63 Nerden : fransa İş-Meslek : ulkucu nefer Kayıt tarihi : 08/02/09
| Konu: NASIL KURTARDIK Salı 23 Haz. 2009 - 20:32 | |
| NASIL KURTARDIK
İstiklâl Harbi'nde biz bu vatanı Başı başa vere vere kurtardık İnanmazsan git konuştur atanı Kara günler göre göre kurtardık
Hiç unutma emeğini Ata'nın Deden yok mu senin şehit yatanın Bütün çevresine nurlu vatanın Cesetten ağ öre öre kurtardık
Türk kadını koştu kazma kürekle Mermi çekti kucağında bebekle Kara barut ile dolma tüfekle Topa karşı dura dura kurtardık
Devletlerle açılmıştı aramız Döğüşmekten başka yoktu çaremiz İlâçsız doktorsuz kendi yaramız Gömlek yırtıp sara sara kurtardık
Pes etmedik devletlerin birine Nöbet tuttuk subayından erine Top, tüfek, mermi ve süngü yerine Değneğinen vura vura kurtardık
Sırrımızı yad ellere açmadık Candan geçtik yurdumuzdan geçmedik Kurşundan, süngüden dönüp kaçmadık Göğsümüzü gere gere kurtardık
Yedi iklim, dört köşede, her yanda Kim duymamış Türk'ü ulu cihanda Kars'ta, Erzurum'da, Bitlis'te, Van'da Yüz bin şehit vere vere kurtardık
Mehmetçik çarığı çekti sılada Kaldı düşmanların başı belâda Sakarya, İnönü, Çanakkale'de Nice çember yara yara kurtardık
Girmek isteyeni sokmadık yurda Set olduk döğüştük kıy'da kenarda Afyon'da, İzmir'de, Dumlupınar'da Üçer beşer kıra kıra kurtardık
Bu Kocaman Türk'ün aslı nereli Fatih, Yavuz, Alparslanlar sıralı Hedefimiz Akdeniz'dir ileri... Domuzları süre süre kurtardık
Âşık Abdülvahap Kocaman | |
| | | ucbeyi Sesli Sohbet Yöneticisi
Mesaj Sayısı : 37 Doğum Tarihi : 10/02/61 Yaş : 63 Nerden : fransa İş-Meslek : ulkucu nefer Kayıt tarihi : 08/02/09
| Konu: Geri: NASIL KURTARDIK Salı 23 Haz. 2009 - 20:35 | |
| Döndü Dönmedi Yaylaya gitmişti yayla zamanı, Gülizar döndü de Döndü dönmedi. Demek ki unutmuş ahti-amanı, Yaylacılar geri döndü, dönmedi.
Ben baktıkça o yılıştı yüz verdi, Aşkımıza ümit verdi hız verdi. Yemin etti sapasağlam söz verdi, Demek ki sözünden döndü dönmedi.
Aşkıma inansa beni arardı, Sevda çeke çeke benzim sarardı. Tansiyonum düştü gözüm karardı, Sevdasından başım döndü, dönmedi.
İsmini andıkça ah çekerim ah, Sevende mi sevilende mi günah? Yep yeni bir ümit başlar her sabah, Akşam üstü güneş döndü, dönmedi.
Ben gönlümü o huysuza bağladım, Aşkı ile ciğerimi dağladım. Gözlerimden kanlı yaşlar çağladım, Selinden değirmen döndü, dönmedi.
Ah çektikçe gözlerimden yaş geldi, Ümitlerim dolu gitti boş geldi. Yaz da gitti, güz de bitti kış geldi, Zaman geçti devir döndü, dönmedi.
Bu zalim engeller bize nettiler, İki aşık arasına gittiler. Kaş göz oynattılar fiskos ettiler, Arada bir dümen döndü, dönmedi.
Kokusunu arıyorum yellerde, Boynu bükük bekliyorum yollarda. Aşkı ile ölüyorum çöllerde, Üzerimde kuşlar döndü, dönmedi.
Şu halime ne söyliyem, ne diyem, Bana dönse bir canım var hediyem, Ham kelama izin vermez terbiyem, Bedduadan dilim döndü, dönmedi.
Kara sevda çekmek zor gardaşım zor, Bana inanmazsan bir çekene sor, Benim sonum tımarhane ve doktor, KOCAMAN ölümden döndü, dönmedi. | | Abdülvahap Kocaman
|
| |
| | | ucbeyi Sesli Sohbet Yöneticisi
| Konu: Geri: NASIL KURTARDIK Salı 23 Haz. 2009 - 20:38 | |
| TÜRKLÜĞÜN DESTANI
Türk çocuğu, budur sana hitabım: Seni yoktan Yaradan’dan örnek al! “İkra!...” diyor, oku benim kitabım, Oku, öğren, sen Kur’an’dan örnek al!
O kahraman ecdadından, atandan, Tarih boyu kan dökülen vatandan, Cephede kefensiz şehit yatandan, Vatana can veren candan örnek al!
Sene bin yetmiş bir, mevsim de yazdı, Atı kırdı, elbisesi beyazdı, Gün cumaydı, kıldırdığı namazdı, Malazgirt’te Alparslan’dan örnek al!
Edirne’de büyük toplar döktüren, Öküzlerle İstanbul’a çektiren, Koca Bizans surlarını yıktıran, Fatih Sultan Mehmet Handan örnek al!
Bizim idi Acemistan, Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan, Türkistan, Türklüğü eyleyen dillere destan, Sen Kanunî Süleyman’dan örnek al!
Kırım, Kafkas, Varna ile Çaldıran, Cephelerden cephelere saldıran, Türk’ün şeref bayrağını kaldıran, Yavuz Selim kahramandan örnek al!
Altaylardan Viyana’yı kuşatan, Dünya nizamını kurup yaşatan, Plevne’de Gazi Osman Paşadan, Tarihe bak, şu destandan örnek al!
Aynı ırksın, aynı kansın, aynı soy, Aynı dinden, aynı dilden, aynı boy, Gel oğlum, elini vicdanına koy, Ulubatlı er Hasan’dan örnek al!
Yılmadan dövüşen dört bir cephede, İstiklâl Harbi’nde Kocatepe’de, Türk çocuğu hiç kalmadan şüphede, Gazi gibi kumandandan örnek al!
Ben bir Türk’üm, Türk’tür benim ecdadım, Ülkümün uğruna ölmek muradım. Ben, beni vatana kurban adadım, Abdülvahap Kocaman’dan örnek al!
Aşık Abdulvahap KOCAMAN | |
| | | ÜLKÜGÜLÜ Sesli Sohbet Yöneticisi
Mesaj Sayısı : 59 Doğum Tarihi : 01/01/83 Yaş : 41 Nerden : ERZURUM Kayıt tarihi : 03/03/09
| Konu: Geri: NASIL KURTARDIK Çarş. 24 Haz. 2009 - 7:32 | |
| | |
| | | | NASIL KURTARDIK | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|