SANCAK
Mesaj Sayısı : 921 Doğum Tarihi : 23/11/85 Yaş : 38 Nerden : Doğum:AfyonKarahisar İkamet:Antalya İş-Meslek : Muhasebeci İsim : KAMİL Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Reis ( Şiir) Paz 8 Şub. 2009 - 19:25 | |
| Reİs Ben seni bar köşelerinde ucuz hesaplarda değil; Yüce bir davanın ortasında dimdik ayakta buldum reis. Bakışların delip geçerken namertliği; Yürüdün tozlu yollarda vazgeçmedin gördüm reis.
Kurulurken tuzaklar ard arda,vururlarken arkandan seni; Gözünü bile kırpmadın,güldün geçtin reis. Ayaz gecelerde dermansız isyan ederken biz; Allaha sığındın sitem etmedin be reis.
Köşe başları tutulmuş,planlar pusu, planlar hain; Aldırmadın yürüdün,başkaldırdın reis. Sunulurken sana hayat altın tabakta; Acı soğanı ekmeğe katık ettin; biliyorum reis.
Biz bu davaya canlar verdik nasıl dönerim derdin; Sahip çıkmalı,yaşatmalı,yoksa biteriz derdin; Birgün gelecek elde kadeh kurtalıcak bu ülke derdin; Haklıymışsın o günler geldi barlarda kurtarılıyor ülke reis.
Üzerimizde hesaplar var,canlar artık kıymetli; Uğruna ölünecek bir tek değer mi kalmadı? Görünmez bir el geldi kulakları tıkadı Anlatsam dinlenmiyor, Türküm demek kimine ağır geliyor reis.
Tarihe dönüp bakamıyorum ben Milyonlarca şehidim var diyemiyorum ben Başım yerde kendimden utanıyorum ben; Planda bu yoktu ne hale geldik be reis.
Haydi reis durma ayağa kalk vakit durma vakti değil Kahpeliğe inat,etrafındaki sırtlan sürüsüne inat ayağa kalk. Bu sana bu uğurda can vermiş şehitlerin emridir Ayağa kalk bak ardından ne Fatihler gelecek Bu düzen böyle gitmiyor reis gitmeyecek gitmeyecek... | |
|
KIZIL ELMA Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 1196 Doğum Tarihi : 04/03/86 Yaş : 38 Nerden : ANTALYA İsim : FATMA Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: Reis ( Şiir) Paz 8 Şub. 2009 - 20:32 | |
| paylaşım için sağol ülküdaşım emeğine sağlık
Hani derdik; hayat yalan Ölüm bize oyuncaktı Dünya’da tek kalsak bile Asla yılmak olmayacaktı
Biz ne günler gördük Reis Ne kavgalar verdik Reis Gelen vurdu, yıkılmadık Bu da geçer hey koca Reis
Şehitleri düşün Reis Eğilmesin başın Reis Neler geldi, neler geçti Bu da geçer hey koca Reis
Kaderimiz buymuş bizim El yaşamış, biz ölmüşüz Kimi susmuş, kimi yitmiş Biz aşk içinde kalmışız
O emekler hiç mi Reis Adam olmak suç mu Reis Bilmesinler, Allah bilir Bu da geçer hey koca Reis
Şehitleri düşün Reis Eğilmesin başın Reis Neler geldi, neler geçti Bu da geçer hey koca Reis | |
|
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Reis ( Şiir) Ptsi 9 Şub. 2009 - 8:05 | |
| Ellerine sağlık Kamil çok güzel bi paylaşım olmuş arkadaşım.bende kendi yazmış olduğum reis şiirini eklemek istiyorum;
REİS EN GÜZEL YILLARINI HAPİSLERDE GEÇİRDİN BİTSİN BU TUTSAKLIĞIN GEL ARTIK REİS HER ŞEHİT HABERİNDE ÖLÜP ÖLÜP DİRİLDİN BIRAK BEN ÖLEYİM SEN YAŞA REİS
SENİN YOKLUĞUNDA BEN KAVGALARA GİRDİM BU KAVGAMDA SIRTIMDAN VURULDUM REİS KAHBE KURŞUNLARA İNAT YIKILMADIM DİRENDİM SENDE HİÇ YIKILMA AYAKTA DUR REİS
BANA KARARLI OLMAYI SEN ÖĞRETMİŞTİN BEN KARAR VERELİ ÇOK OLDU REİS HATIRLAR MISIN DÖNEN NAMERTTİR DEMİŞTİN BEN ÜLKÜ YOLUNDAN DÖNMEDİM REİS
ARDINDAN DEDİKODUNU YAPTIRMADIM KİMSELERE YAPANLARIN ŞAFTINI KAYDIRDIM REİS SEN UNUTSANDA BEN UNUTAMAM SENELERCE KUTLU DAVAMIZI UNUTMAK MÜMKÜN MÜ REİS
SÖYLESENE KİM ENGEL KOYACAK BİZE BANA BAŞKASININ KURALLARI UYMAZ BE REİS BU SON SÖYLEYİŞİM GELME ARTIK ÜSTÜME ÜLKÜM İÇİN DÜNYAYI YAKARIM REİS
YILLARCA AYNI EKMEĞİ BÖLÜŞTÜM SENLE HAKKINI KOMÜNİSTLERE YEDİRMEDİM REİS TANIRSIN GÖZÜKARA DELİYİM BENDE ORTALIĞI KIRDIM GEÇİRDİM BE REİS
VATAN SATAN KAHBEDİR BİLİRSİN SENDE BEN VATANIMI HİÇ SATMADIM REİS BİRGÜN ÜLKÜDAŞLARIMI SATARSAM EĞER HİÇ DÜŞÜNME BENİ ANLIMDAN VUR REİS
ÖZLEM KANER KALECİK/ANKARA |
|