ÜLKÜSERAP02 Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 882 Doğum Tarihi : 01/04/89 Yaş : 35 Nerden : Adıyaman/Besni Kayıt tarihi : 09/02/09
| Konu: ....o öğrenciler adaba geldi... Perş. 13 Ağus. 2009 - 7:52 | |
| http://www.internethaber.com/images/news/99863.jpg[/img]Başbakan Erdoğan "O öğrencileri adaba davet ediyorum" demişti... O öğrenciler adaba geldi, Başbakana yanıt verdi.. Başbakan Erdoğan, AKP Grubu'ndaki konuşmasında üniversite harçlarını protesto eden öğrenciler için "O öğrencileri adaba davet ediyorum" demişti... Öğrencilerden Başbakan'a yanıt geldi... Taksim meydanında toplanarak eylem yapan üniversite öğrencileri "Adaplı oldu mu sayın başbakanım" yazılı ve karikatürlü dövizler taşıdılar...
Dövizlerde şu sloganlar yazılıydı: “Adapsızlığa Devam, Harçlara Hayır" yazılı pankart açan öğrenciler “Adap Şampiyonu Başbakan", “Adabımızı Bozarsak Fena Olur", “Zamcı AKP'den Hesap Sor" “Türkiye Adap Birincisi", “Harç Zamları Başbakanın Adabını bozdu".. Öğrenci Kolektifleri adına Suna Büyüktanır bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Üniversitelilerin kararlı militan mücadelesi Tayyip Erdoğan'ın canını çok sıkmış olacak ki ağızdan çıkanı kulağı duymuyor. 'Gençlerin tepkileri ideolojik ve adap dışıdır' diyor. Hiç kusura bakma sayın başbakanım, evet biz ideolojik davranıyoruz" denildi.
"SORUYORUM SİZE BAŞBAKAN BİZ Mİ ADAPSISIZ" "Zamları da harçları da kabul etmiyoruz" denilen açıklamada ayrıca, "Onun için Ankara'da meclis önündeydik. İzmir'de belediye binasına pankart astık. İstanbul'da The Marmara Oteli'nde YÖK Çalıştayını bastık. Ankara'da sen döner yerken, harç zamlarını protesto ettik, Döneri boğazına dizdik. Tüm bunları parasız eğitim için yaptık. Siz ise zam üstüne zam yapınız. Peki soruyorum size biz mi adapsızız. Acilen Erdoğanı adaplı olmaya çağırıyoruz" ifadesi yer aldı. [/quote] | |
|
İL_Bilge_Sultan Onursal Üye
Mesaj Sayısı : 272 Doğum Tarihi : 08/01/82 Yaş : 42 Nerden : Türkiye İş-Meslek : MHP Kayıt tarihi : 09/02/09
| |