KIZIL ELMA Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 1196 Doğum Tarihi : 04/03/86 Yaş : 38 Nerden : ANTALYA İsim : FATMA Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Türkistan'a Selam Paz 27 Eyl. 2009 - 18:32 | |
| ___TÜRKİSTAN'A SELAM___
Dolanıp durmayın başımda benim İsfahan'a doğru yürün turnalar. Vuslat yangısında sızlar bedenim Dağıstan'da sefa sürün turnalar
Bir gece bekleyin Tataristan'da Menevşe devşirin Çuvaşistan'da Gardaşım inliyor Çeçenistan'da Mazlumun ahına erin turnalar
Yaralıdır gönlü Azerbaycan'ın Gülmez yüzü aybalası ceylanın Hocalı'da baca tütmez Aycanın Sancır acıları sarın turnalar
Yesi'de uğrayın Hoca Ahmet'e Boşa girmedi ki onca zahmete El açın divanda erin hikmete Erenler bağına girin turnalar
Aral kenarında gözyaşı dökün Hazardaki yakamoza gül ekin Selenge'de yunun şakıyın sekin Türkistan'a selam verin turnalar
Kaşık sallan Oş'ta Kırgız aşına Yenisey'de girin sevda yaşına Dilekte bulunun Bengü taşına Hakas güllerini derin turnalar
Çıkın da başına Tanrı Dağı'nın Bindirin bahtına kalleş yağının Turan diyarında vuslat çağının Ahdine düğünler kurun turnalar
Aşkabat, Düşanbe aşın ileri Özbek'i, Kırgız'ı bırakın beri Ötüken yurduna erdikten geri Kür Şad'ın seyrine durun turnalar
Altaylar'dan aşın Tuva'ya varın Sayan Dağları'nda keklik avlayın Urumçi'de esareti paylayın Postları İrtiş'e serin turnalar
Kırımda ağlayın Aybike kızla Tuna'ya atlayın oradan hızla Haykırın bağırın çıkan avazla Hükmünü tarihe vurun turnalar
Balkanlar bizimdir iyi belleyin Kosova nerede, olmaz demeyin Batı Trakya'ya merhaba deyin Atanın tahtına varın turnalar
Elbette ki benim bunun nedeni Soysuza bıraktım nazlı Türkmen'i Paramparça olan körpe bedeni Kerkük diyarında görün turnalar.
TÜRKOĞLU inliyor yürekte sızı Girne kalesinde kınalı kuzu Türklük mühürüdür alnında yazı Şükür niyazına durun turnalar
--Türkoğlu/ Dursun Elmas-- | |
|