Özgün Müzik Sanatçısı Zafer İşleyen ilk Albümü "Yeniden" le Başarılara İmza Atıyor.Kral TV'de Sürekli olarak Klibi Yayınlanan Sanatçı Yıllardır Verdiği Çabaların Karşılığını Şimdi Büyük Bir Beğeni Toplayan Albümüyle Alıyor.
Sanatçı Zafer İşleyen, ilk solo albümünde asırlara meydan okuyan güzellikteki Mehter Marşları’na yer verdi.
Sanatçı Zafer İşleyen'in Yeni Albümünü Elazığ'daki Tüm Müzik Marketlerde Bulabilirsiniz..
Sanatçı Zafer İşleyen, ilk solo albümünde asırlara meydan okuyan güzellikteki Mehter Marşları’na yer verdi.
‘Yeniden’ adlı albümünde Ceddin Deden, Genç Osman, Sivastopol Marşı, Bolu Beyi ve Kiziroğlu gibi eserleri Anadolu rock tarzında seslendiren İşleyen, albümüne ‘Yeniden’ ismini vermesini şöyle açıklıyor: "Yeniden, sadece neden. Maksat güzellikler bırakmak atiye, Bunu yaparken bağlı kalmak maziye..." Albümdeki beş eserin söz ve müziği kendisine ait olan İşleyen, tarzıyla ilgi çekiyor. Sanatçı, rock orkestrası ile mehter zurnasının uyumlu kullanımını albümde belirgin bir şekilde kullanmasıyla dikkat çekiyor.
Müzik Öğretmenliği mezunu olan Sanatçı Zafer İşleyen, ‘Ceddin Deden’ adlı marşa çektiği kliple müzikseverlerin karşısına çıkmaya başladı. 10 yıldır beste çalışmaları yapan sanatçının eserleri daha önce Hasan Sağındık tarafından da seslendirilmişti.
Sanatçı Zafer İşleyen Türkiye'nin bir çok şehrinde konserler veren başarılı bir isim.Eserleri Hasan Sağındık gibi bir çok sanatçı tarafından okundu
Kral Tv'de Klibi yayınlanan Sanatçı en son Kayseri'deki Erciyes Kurultayında sahneye çıktı
ZAFER İŞLEYEN’LE RÖPORTAJ....
1974 Malatya Doğumluyum Üniversite dahil tüm öğrenimimi Malatya da yaptım.Dört yılı Malatya’da altı yılı da İstanbul’da olmak üzere toplam on yıldır öğretmenlik mesleğinin içerisindeyim. Onüç kardeşiz evliyim Ebrar Ceren isminde bir kızım var
“ Yeniden “ benim ismimi taşıyan ilk solo çalışmam söz ve müziği bana ait olan beş tane eserle , üç tanesi mehter marşı iki tanesi kahramanlık türküsü olmak üzere on eserden oluşuyor. Kendi müzik anlayışıma göre düzenlemesini ve seslendirmesini yaptım. Alperenler Müzik Yapım A.Ş. tarafından yaklaşık iki hafta önce piyasaya çıktı Ceddin Deden isimli eserimize klip çektik şu anda Kral Tv’de yayınlanmaktadır. Albümün dağıtımını Çınar Müzik yapmaktadır.
Üniversite yıllarında diyebilirim. Üniversitede Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Dört yıllık eğitimim döneminde klasik batı müziğini tanıma ve öğrenme fırsatı buldum Keman, piano, bağlama ve gitarı virtüöz seviyesinde değil fakat sahnede icra edecek düzeyde bilmekteyim yaklaşık 15 yıldır da besteler yapmaktayım.
Alt yapıda ritm ve diğer sazlar açısından rock ve tecno müzikten faydalandım. Bunu yaparken de bu türlerin öne çıkmasından ziyade sözlerin ve müziklerin öne çıkmasını ve özelikle de mehter marşlarının doğallılığının bozulmamasına dikkat ettim.
Bu sorunun cevabı aslında albümün içerisinde fakat konuyu daha da açacak olursak, totemlerden kurtulmuş, estetiği olan, heyecanını birilerine düşman olmak veya birilerinin kendisine düşmanlığından değil, milli ülküsünden, inanç değerlerinden, vatan sevgisinden ve milleti için çalışmak duygusundan alan bir milliyetçilik anlayışına sahibim.
Alperenlik benim düşüncemde Müslüman Türk İnsanının kemale ermiş halidir. Yeri ve zamanı geldiğinde kutlu değerleri için ölümü, kainatta toz zerresi kadar küçük görebilecek yiğitlikte Alp ; yer ve zaman ne olursa olsun Yüce Yaratıcıya ve Son Elçisine sonsuz bir bağlılık derecesiyle beraber ilim, amel ve hal üçgenini oluşturmuş bir erenlik anlayışının bütünleşmesidir. Böylesine şahsiyetin zirvesi bir anlayışı nasıl anlatabilirim diye düşündüm şarkılara sığmayacak bu gerçeğin ancak tarihini kısaca anlatabilirim dedim . Ve Türklerin Ergenekondan çıkışı, Orta Asya’dan göçü, İslamiyet’i kabulü, Alparslan la Anadolu’ya gelişleri Yavuzla seferleri, Fatihle fetihleri, haçlılarla savaşı, Ulubatlı Hasanı , Barbarosu, Gazi Mustafa Kemal ile kurtuluş mücadelesini, kızıl istilaya karşı ülkücü direnişi ve günümüze yansımasını anlattım.
Türkçe konuşan ve Türkçe düşünebilen herkese sanatımı ulaştırabilmek ve onlarla şarkılarımı paylaşmak, Rezaletin zirveye tırmandığı güzelliklerin dibe vurduğu, değerlerin tarumar edildiği müzik piyasasında kendi öz değerlerine bağlı kalarak sanatımı devam ettirebilmek diyebilirim.
Üstad Mehmet Emin Yurdakul ” Şairleri haykırmayan bir millet sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir “ diyor. Bu albümde milletimin haykıran sesi olmaya çalıştım . Son dönemde ülkemizde milli bütünlüğümüze ve devletimize karşı meydana gelen bir takım olaylar neticesinde sanatçı duyarlılığımla buna tepki göstermem gerektiğini düşündüm, ve böylesine bir ortamda onlarca sevda şarkımın varolmasına rağmen bir tanesini bile kullanmadım, müzikte milli duruşun enerjisini romantizm yok etmesin diye.
Abdurrahim Karakoçun şiire bakışı, usta şairliği ve insanı tahlili , Barış Manço’nun milli kimliği ile evrenselliği bütünleştirebilmesi , Cem Karacanın yorumculuğu ve haykıran müziği , Ozan Arifin vatanına ve milletine duymuş olduğu muhabbeti ozanlık geleneğiyle yoğurması, Hasan Sağındık’ın şiire müzikle vermiş olduğu şekille güzeli araması ve doğru kalmadaki ısrarı ; bu isimlerden etkilenmemde en büyük sebeplerdir.
Yıllardır yapmış olduğum beste çalışmalarım içerisinde sevda şarkıları oldukça yoğun, ve dinleyicim sadece benden vurgu olarak kahramanlığın ön planda olduğu şarkılar istemiyor bu sebepten dolayı sevda şarkılarının içerisinde fazla olacağı yepyeni bir albüm yapacağım ve yapacağım bu albüm iddia ediyorum Allah kısmet ederse Anadolu rock tarzının en iyi örneklerinden biri olacak. Repertuar çalışmam bitmiş durumda “ yeniden “ isimli çalışmamızın promosyon dönemi bittikten hemen sonra stüdyoya girmeyi düşünüyorum. İnşallah en geç ilkbahara doğru dinleyicisiyle buluşacak
ALINTI