Ülküdaşlarım, bu döneğe dikkat edin
Bu soysuzun işi gücü Ülkücü harekete saldırmaktır
Böylesi Kahpelerden zaten TÜRKEŞ'çi olamaz.
Bu kahpenin kahpeliğini unutmayınız
Fethullah Cemaati'nin ve AKP'nin kalemşörlerinden Mümtazer Türköne: Türkeş'i hiçbir zaman sevmedim. Hiç Türkeşçi olmadım. Hatta ben MHP'li de olmadım.
"Eski MHP'li" ya da "Eski ülkücü" sıfatları ile televizyon ekranlarından ve gazete köşelerinden MHP'ye saldıran Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne aslını itiraf etti.
Son dönemin adından söz ettiren kalemlerinden biri olan Mümtaz'er Törköne, Aksiyon Dergisi'ne verdiği röportaj da, bugüne kadar hiç MHP'li olmadığını ve Türkeş'i sevmediğini söyledi. İşte Türköne'nin derginin bu haftaki sayısında yayınlanan röportajında geçen o bölüm:
TÜRKEŞ DÖVECEK ZANNETTİM
1978'de, Maraş Olayları'ndan sonra sıkıyönetim ilan edilir ve bütün solcu dergiler kapatılır. Mümtaz'er Türköne de o zaman Genç Arkadaş dergisini çıkartmaktadır: "Bizim dergi kapanmadı. Ertesi hafta bir başyazı yazdım ve dergimiz kapandı. Biraz da kapansın diye yazmıştım. Çünkü kanıma dokunmuştu, bütün sol dergileri kapatırken niye bizi adam yerine koyup kapatmıyorlar diye." Derginin sıkıyönetim idaresi tarafından kapatılması üzerine hemen Alparslan Türkeş'in karşısına çıkarılır: "Yanımda da Namık Kemal Zeybek vardı. Türkeş beni fırçaladı. Dövecek zannettim, üzerime yürüdü. Hakaret etti. Bana 'Komünist isen komünistlerin, İslamcı isen İslamcıların yanına git. Ne işin var senin burada' dedi. Çok ağır bir laf. Bana 9 ışığı sordu, hazırol vaziyette. Ben cevap vermedim. Çünkü çok sinirlendim. Onuruma dokundu."
BÖYLE BİR DERGİ ÇIKARTMAM
Türkeş, orada Zeybek'e, arkadaşları toplayıp Üçüncü Yol adlı bir dergi çıkarılması talimatı da verir. Basılmadan önce Zeybek tarafından kontrol edilmesini de tembihler: "Ben Namık Kemal Zeybek'e 'böyle bir dergi çıkartmam. Çünkü Üçüncü Yol diye bir şeye inanmıyorum' dedim. Yıllar sonra Namık Kemal Zeybek bana 'Senin çok isyankâr bir adam olduğunu anladım o zaman' demişti."
MHP'Lİ HİÇ OLMADIM
Türkeş'in korkuya dayalı bir otoritesi olduğunu söyleyen Türköne, onun 27 Mayıs profilini de sevimsiz bulmaktadır: "Bizler DP'li ailelerin çocukları idik. Mesela ben Türkeş'i hiçbir zaman sevmedim. Hiç Türkeşçi olmadım. Hatta ben MHP'li de olmadım. Partiyi ve milletvekillerini, yani işte bir elleri yağda bir elleri balda, her türlü ödünü vermeye hazır, esnek politikacılar olarak görürdük."
KURT FİGÜRÜ TÜRKLERİN SEMBOLÜ DEĞİL
Asıl müşteri kesiminin MHP'liler olduğunu anlatan Türköne, bu kesimden ciddi destekler aldığını da belirtiyor. Ancak ülke için bir hesap yapmakla bir siyasi parti için hesap yapmanın farklı şeyler olduğunu söyleyerek, MHP'nin tutumuna dikkat çekiyor. Hatırla Sevgili'den sonra Bu Kalp Seni Unutur mu? ile de dizilere katkı sağlayan Türköne, kurt figürünün Türklerin sembolü olmadığını ve Ergenekon diye bir Türk destanı bulunmadığını anlatıyor. (Alıntı)