ATATÜRK VE TÜRK BİRLİĞİ
Her Türk gencinin çok iyi kavraması,anlaması,bilmesi gereken Türk Birliği Ülküsü bugün hak ettiği yerlere ulaşamamıştır.Türk birliği ve Turancılık hareketleri Enver Paşa’nın Sarıkamış Harekatı ile başlar.Ancak Sarıkamış olayında yapılan büyük strateji hataları Türk Birliği için ilk hayal kırıklığı olmuştur.
Enver Paşa’dan sonra Türk Birliği fikirleri Milli Mücadele Dönemi yazarlarımızdan olan Ziya Gökalp ‘in Türkçülüğünde iyice pişmeye başlamıştır.Ziya Gökalp’le birlikte Milli Mücadele dönemi edebiyatçılarımız bizzat Kurtuluş Savaşında yer almış yazarlarımız Türk Birliği ‘ne gereken önemi göstermişlerdir.Halide Edip Adıvar,Yakup Kadri Karaosmanoğlu,Mehmet Emin Yurdakul,Ömer Seyfettin gibi…
Kurtuluş Savaşımızın Kahramanı Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ******’ün altı ilkesinden biri olan Milliyetçilik ilkesinde Ziya Gökalp’in Türkçülüğün etkisi büyüktür.Atamızın bu konuda şöyle bir sözü vardır.”Benim ruh ve bedenimin babası,Ali Rıza Bey,heyecanlarımın babası Namık Kemal,FİKİRLERİMİN BABASI ZİYA GÖKALP’TİR.”
Ulu Önderimiz ******’ün Türk Birliğine verdiği değer çok büyüktür.Türk Birliğine inancı da tamdır.Bu konu hakkında Atamızın şu sözünü belirtmeden geçemeyeceğim. "Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Atamızın Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım dediği Türk Birliği bize her şeyden önce Atamızın emanetidir.
Ben son olarak bir kavrama da değinmek istiyorum.******çülük ve Kemalistlik kavramı..
Her Türk genci mutlaka ******çü ve Kemalist olmak zorundadır.******’ü sevmek ilkelerini yaşamak ve yaşatmak zorundadır.******çüyüm deyip Türk Birliğini istemiyorum veya ******çüyüm deyip Türk Birliği için çalışmam diyenler sadece lafta ******çüdür.
Ama şunu iyi bilelim..
******çülük ben ******çüyüm veya ben Kemalistim demekle olmaz..Kalbimizde ******'ü Yüreğimizde ilkelerini Beynimizde Davasını hiç unutmadığımız zaman gerçek ******çü olmuşuz demektir.Saygılarımla.. Selim ABALI