ÜLKÜSERAP02 Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 882 Doğum Tarihi : 01/04/89 Yaş : 35 Nerden : Adıyaman/Besni Kayıt tarihi : 09/02/09
| Konu: *Saçların Tuna Nehri, Gözlerin Tanrı dağı* Cuma 27 Ağus. 2010 - 21:26 | |
| *Saçların Tuna Nehri, Gözlerin Tanrı dağı*
Acılar büksün beni Volkanlar yaksın beni Sana gülemiyorsam Depremler yıksın beni
Tek tılsım bu kayıtlı, ufuklar ötesinde Köhnemiş sandallarda, kürekler çekiyorum Efsane bir sükunet, kaplıyor tüm afakı Al kibrit alevinde, yıldızlar yakıyorum Sanki asırlık özlem, içimde büyüttüğüm Gece şehirler kurup, seherde yıkıyorum
Peşime düşen gölge, dibimdeki büyük iz Saçların Aras Nehri, gözlerin Karadeniz
Çileler örsün beni Pranga sarsın beni Sana varamıyorsam Kurşunlar vursun beni
İki türlü yüzün var, kah hayattır kah memat Gülüşün bir karanfil, kızışın bil ki zakkum Hasreti darağacı, vuslatı saray görse Titreyen ellerimde, yanarken üşür bir mum Gidişinde harp eder, ayrılık yüreğimle Yokluğun çölde kaya, varlığın denizde kum
Katrana katılan bal, zindan ardında ölü Saçların İdil Nehri, gözlerin Hazar Gölü
Kılınçlar kessin beni Yağılar bassın beni Sana gelemiyorsam Urganlar assın beni
Kanatları kırılmış, bir garip kartal isem Yarama em ver gayrı, şu özümden geçeyim Libas giyip aşkından, kuşanıp umudumu Doğrulup da ayağa, sana kanat açayım Divanına varınca, cemalinle mest olup Uzattığın tesdiden, ab-ı hayat içeyim
Budur kavgamın dili, sevdamın asil yolu Saçların Orkun nehri, gözlerin Anadolu
Tamular alsın beni Kederler bilsin beni Seni saramıyorsam Tarihler silsin beni
Dillerde türkü türkü, divitte şiir şiir Satır satır romanlar, hep seni anlatmalı Bir çoban, kavalıyla, tüm ozanlar sazıyla Bozkırda kurda kuşa, hep seni dinletmeli Yükselirken ezgiler, göğe doğru usulca Cümle dağ taş bir olup, semayı inletmeli
Yüzüme çarpan rüzgar, hançer ucunda ağı Saçların Tuna Nehri, gözlerin Tanrı Dağı
FATİH KOCATEPE | |
|
kursat55 BalaKurt
Mesaj Sayısı : 39 Doğum Tarihi : 08/02/58 Yaş : 66 Nerden : samsun İş-Meslek : grafiker - yönetici İsim : abdülhamit kanca Kayıt tarihi : 22/08/10
| Konu: Geri: *Saçların Tuna Nehri, Gözlerin Tanrı dağı* C.tesi 28 Ağus. 2010 - 4:59 | |
| şiirin hakkını veren ve paylaşan kardeşime teşekkürler | |
|
ÜLKÜSERAP02 Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 882 Doğum Tarihi : 01/04/89 Yaş : 35 Nerden : Adıyaman/Besni Kayıt tarihi : 09/02/09
| Konu: Geri: *Saçların Tuna Nehri, Gözlerin Tanrı dağı* C.tesi 28 Ağus. 2010 - 15:46 | |
| ben teşekür ederim abi... | |
|