| Osmanlı Devleti-Mehteran Sözleri. | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
SançaR_03 Eke Kurt
Mesaj Sayısı : 397 Doğum Tarihi : 11/09/94 Yaş : 30 Nerden : Memleket:Afyon-EMİRDAĞ İkamet:Eskişehir İş-Meslek : Talebe (: İsim : Eren Enver Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Osmanlı Devleti-Mehteran Sözleri. Cuma 27 Mart 2009 - 20:50 | |
| Akıncılar Marşı
Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik. Aktolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle ! Bir yaz günü geçtik Tuna'dan kafilelerle...
Şimşek gibi, bir semte atıldık yedi koldan, Şimşek gibi Türk atlarının geçtiği yoldan. Bir gün dolu dizgin boşanan atlarımızla, Birden yedi kat arşa kanatlandık o hızla...
Cennette bugün gülleri açmış görürüz de, Hala o kızıl hatıra titrer gözümüzde. Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik, Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
Mesaj Sayısı : 397 Doğum Tarihi : 11/09/94 Yaş : 30 Nerden : Memleket:Afyon-EMİRDAĞ İkamet:Eskişehir İş-Meslek : Talebe (: İsim : Eren Enver Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: Osmanlı Devleti-Mehteran Sözleri. Cuma 27 Mart 2009 - 20:50 | |
| Artar Cihatla Şanımız
Cihad-ı Ekber Marşı Artar cihadla şanımız Fahr-i Resûl sultanımız Şer-i bize insanı Hak Uğrunda aksın kanımız.
Türk oğluyuz Ünvanlı, namlı, şanlıyız Allah deyu harb ederiz Var nusrete imanımız. __________________ | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
| Konu: Geri: Osmanlı Devleti-Mehteran Sözleri. Cuma 27 Mart 2009 - 20:51 | |
| Buna Er Meydanı Derler
Buna er meydanı derler Bunda söz olmaz yandım aman aman Çifte yürekli erkekler Şahım gelir bu yane yandım aman aman.
Ele bele dine imânım İhanet olmaz yandım aman aman Okurlar fermânı imanım Yandım kıyarlar cane yandım aman aman. __________________ | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
| Çırpınırdı Karadeniz
Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türk'ün bayrağına Ah ölmeden bir görseydim Düşebilsem toprağına
Sırmalar sarsam koluna İnciler dizsem yoluna Fırtınalar dursun yana Yol ver Türk'ün bayrağına.
Ayrı düştüm dost elinden Yıllar var ki çarpar sinem Vefalı Türk geldi yine Selam Türk'ün bayrağına.
Kafkaslar'dan esen yeller Şimdi sana selam söyler Olsun bütün Turan eller Kurban Türk'ün bayrağına.
Kafkaslar'dan aşacağız Türklüğe şan katacağız Türk'ün şanlı bayrağını Turan ele asacağız. | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
| Devlet Marşı
Askerlerin hâzır silah Kuvvetlenir sûlh u salâh Devlet bulur feyz ü felah Meşhur olur bu istilâh.
Askerlerin kişver-küşâ Türk devleti sen çok yaşa.
Orduların etse sefer Yol gösterir avn ü zafer Mansûr olur her bir nefer Düşman kalır bî-tâb-fer. | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
| Eski Malazgirt Marşı
Bir Cuma sabahı, Allah’a karşı Malazgirt’te ellidörtbin er Ellidörtbin er, ellidörtbin er Söylemişler en güzel marşı.
Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber. | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
| Konu: Geri: Osmanlı Devleti-Mehteran Sözleri. Cuma 27 Mart 2009 - 20:52 | |
| Ey Şanlı Ordu
Ey şanlı ordu,ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker.
Deryada olsa herşey muzaffer Dillerde tekbir, Allahü ekber
Allahü ekber, Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer. | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
| Konu: Geri: Osmanlı Devleti-Mehteran Sözleri. Cuma 27 Mart 2009 - 20:52 | |
| Ey Gaziler
Ey gaziler yol göründü Yine garip serime Dağlar taşlar dayanamaz Benim ah u zârıma.
Dün gece yâr hanesinde Yastıcağım taş idi Altım toprak; üstüm yaprak Yine gönlüm hoş idi. | |
|
| |
| Osmanlı Devleti-Mehteran Sözleri. | |
|