Türk Milliyetçiliği,Türk Milletine duyulan derin sevgi ve inançtan kuvvet alan bir duygu ve şuur halidir.
Türk Milliyetçiliği,bir vasıta değil,gayedir.Metot değil özdür ve muhtevadır.
Kendisine zıt fikirlere karşı doğmuş bir tepki hareketi değildir.
Hiç bir “Tez”in,Anti “Tez”i değildir.
Türk Milliyetçiliği,bir dünya görüşü ve fikir sistemidir,yani,başlı başına bir “Tez”dir.
Türk Milliyetçiliği,sosyalizme,kapitalizme,faşizme,hümanizme ve siyasi ümmetçilikle asla bağdaşmaz.
Türk Milliyetçiliği,bilgi,kültür ve duygu temelleri üzerine kurulmuştur.
Türk Milliyetçiliği,Türk Milletini sahip olduğu bütün milli değerleri ile beraber,ebediyete kadar yaşatma ve yüceltme ülküsüdür.Bu ülkü soyu,tarihi,töresi,dili,ve kültürü aynı olup,bugün yeryüzüne dağılmış bulunan yaklaşık 300.000.000 Türk’ü bölünmez bir bütün olarak kabul eden bir ülküdür.
Türk Milliyetçiliği,bütün yeniliklere açık olan bir Muhafazakarlıktır aynı zamanda.Gelişmeye ve değişimlere açıktır.
Türk Milliyetçiliği ne batıdan esinlenerek ortaya çıkmış ,ne de II.Meşrutiyetle ortaya çıkmıştır. Orhun abidelerinde de bulursunuz Türk Milliyetçiliğini!
Türk Milliyetçiliği,”Ya İstiklal,Ya Ölüm!” sözünü bundan iki bin yıl önce ilk defa söyleyen Çi Çi tarafından köklerini almıştır.
Kurtuluş savaşında da bunu iki bin yıl sonra yine bir Türk büyüğü tarafından da dile getirilerek Türklüğün büyüklüğü ortaya çıkmıştır.
Çi Çi’den ******’e uzanan bu çizgi Türk Milliyetçiliği çizgisidir.
Türkler ne zaman bu çizgiden uzaklaşmışlar yani Türk Milliyetçiliği fikrinden uzaklaşmışlar,bu felsefeyi terk etmişler ,o zaman kurdukları devletler de sona ermiş ve yıkılmıştır.
Türk Milliyetçisi olan M.Kemal ATATÜRK’te Türk Milliyetçiliğini devlet siyaseti yapmamış mıdır?
Türk Milliyetçiliği,Türk Milletinin tarihi derinliklerinden süzülüp gelen tam manasıyla artık oturmuş bir fikir sistemidir.
Türkiye Cumhuriyetinin temelinde de olan fikir Türk Milliyetçiliğidir.
Dün kurtuluş savaşında mağlup edilemeyen fikirdir Türk Milliyetçiliği.Türklüğü ayakta tutan bu fikirdir.
Dün nasıl ayakta tuttuysa Türklüğü,bugünde Ülkücüler bu fikri diri tutmaya çalışmaktadırlar.
Türk Milliyetçiliğini temsil eden Ülkücü Hareket ve Partileri MHP,Türk Milletinin her alanına Türk Milliyetçiliğini hakim kılma mücadelesi vermektedirler.
Bu sebeple,her Ülkücü Türk Milliyetçiliğini iyi anlamalı ve savunabilmelidir.
Sadece Türk Milletini seviyorum demekle Türk Milliyetçiliği savunulamaz.
Türk Milliyetçiliğinin gayesinin Türk Milletinin bekası olduğunu,Türk Milliyetçiliğinin Muhafazakar olduğunu,Turancı olduğunu,Irkçı olmadığını ve bir çok milletin yan yana bağımsız olarak yaşadığı ve her milletin kendi özelliklerini muhafaza ederek bir milletler ailesi görünümündeki bir dünyayı benimsediğini iyi bilmelidir.
Türk Milliyetçiliğini,siyasi olarak teşkilatlandırarak Ülkücü Hareketi/Milliyetçi Hareketi kuran ve Türk Milliyetçilerinin önüne yeniden ülküyü ortaya koyan Türk Dünyasının son başbuğu Alparslan TÜRKEŞ ile yazımızı noktalayalım.“
Türk Milliyetçiliği, Türk kültürünün iki asli unsurundan kaynağını almaktadır.Tarihi sıralamaya göre bu unsurlardan birincisi Türklük düşüncesinin kültürel varlığıdır.İkincisi ise İslam dinini kutsal değerleridir.” (1977 Radyo konuşmasından)
Ne Mutlu Türküm Diyene!