| ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ | |
|
+6Fatih 06metin AHMET GÜZEL ÜLKÜSERAP02 KIZIL ELMA SANCAK 10 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
SANCAK
Mesaj Sayısı : 921 Doğum Tarihi : 23/11/85 Yaş : 38 Nerden : Doğum:AfyonKarahisar İkamet:Antalya İş-Meslek : Muhasebeci İsim : KAMİL Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Perş. 14 Mayıs 2009 - 11:28 | |
| Selamün Aleyküm… Uzun zamandır belli konularda yazmıyordum… Bir konu hakkında tekrar gündeme geldiği için yazma gereği duydum …
Başörtüsüne karşı çıkan kendi sözde özgürlükçü diye kendini tanımlayan zati muhterem aciz insanlar hangi özgürlükten bahsediyorlar acaba ? Bir başkasının giyim şekline karışarak... İslam dininin emrettiği bir şeye karşı çıkarak hangi özgürlüğü ele alıyorsunuz…
Laik düşünce türbana karşı derler... hangi maddesinde yazıyor böyle bir şey ben göremedim...
Ulu önder ******’ün Laiklik düşüncesinde türban diye bir yer mi varda lalikliğe aykırı diyorsunuz. Unutmayalım ki ******’ümüzünde annesi kapalıydı bunu resimlerine bakarak görebilirsiniz tabiî ki görmek isterseniz Başörtüsü hiç bir zaman siyasi simge olarak görülemez...
Herkes Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartının arka tarafını çevirip bir kez daha baksın...
Dini bölümünde ne yazıyor ? ( İSLAM)
İSLAM yazdığına göre ve Ülkemizin %95 i Müslüman olduğu söyleniyorsa ve dinimiz bayanların örtünmesini söylüyorsa bunun neresi siyasi simgedir...
Her konuya açılım yapıldığı gibi başörtüne de açılım yapıldığı bir dönem; Çenenin altından bağlansın yok efendim başörtüsünün içine bone takılmasın, Yok efendim şöyle bağlanırsa sorun olmaz, Yok efendim yeni bağlama şekilleri olsun.
Efendiler kimse kusura bakmasın. Diğer bayanlar nasıl rahat giyinip istediğini gibi dolaşıyorsa başörtüsünüde herkes dilediği gibi örter
Türbanlı olan kardeşlerimizin türbanına dil uzatanlar
KİM AÇARSA BEDENİNİ ONA DERLER MEDENİ... SENDE OLMAK İSTİYORSAN MEDENİ AÇACAKSIN BEDENİNi
busözün arkasına mı sığıyorlar acaba… O zaman bizlerde deriz Hayvanlar insanlardan daha medeni…
Ayrıca bu konuyu dallandırıp budaklandırıp Türkiye gündemini meşgul edip herkesin dikkatini bu yöne çekip Ülkemizi gizliden gizliden kapalı kapılar arkasında satanlar gün gelecek cevab verecek cümle bulamayacaksınız…
Bu konu ile ilgili son cümlemi yazıyorum…
BACIMIN ANAMIN BAŞÖRTÜSÜ BATMAKSA İSE REZİLİN GÖZÜNE
HİÇ ACIMAM TÜKÜRÜRÜM YÜZÜNE…
Kamil Dönmez / SANCAK
En son SANCAK tarafından Ptsi 4 Ekim 2010 - 15:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
KIZIL ELMA Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 1196 Doğum Tarihi : 04/03/86 Yaş : 38 Nerden : ANTALYA İsim : FATMA Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Perş. 14 Mayıs 2009 - 11:56 | |
| - SANCAK demiş ki:
- Selamün Aleyküm… Uzun zamandır belli konularda yazmıyordum… Bir konu hakkında tekrar gündeme geldiği için yazma gereği duydum …
Başörtüsüne karşı çıkan kendi sözde özgürlükçü diye kendini tanımlayan zati muhterem aciz insanlar hangi özgürlükten bahsediyorlar acaba ? Bir başkasının giyim şekline karışarak... İslam dininin emrettiği bir şeye karşı çıkarak hangi özgürlüğü ele alıyorsunuz…
Laik düşünce türbana karşı derler... hangi maddesinde yazıyor böyle bir şey ben göremedim...
Ulu önder ******’ün Laiklik düşüncesinde türban diye bir yer mi varda lalikliğe aykırı diyorsunuz. Unutmayalım ki ******’ümüzünde annesi kapalıydı bunu resimlerine bakarak görebilirsiniz tabiî ki görmek isterseniz Başörtüsü hiç bir zaman siyasi simge olarak görülemez...
Herkes Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartının arka tarafını çevirip bir kez daha baksın...
Dini bölümünde ne yazıyor ? ( İSLAM)
İSLAM yazdığına göre ve Ülkemizin %95 i Müslüman olduğu söyleniyorsa ve dinimiz bayanların örtünmesini söylüyorsa bunun neresi siyasi simgedir...
Her konuya açılım yapıldığı gibi başörtüne de açılım yaptıldı bir dönem; Çenenin altından bağlansın yok efendim başörtüsünün içine bone takılmasın, Yok efendim şöyle bağlanırsa sorun olmaz, Yok efendim yeni bağlama şekilleri olsun.
Efendiler kimse kusura bakmasın. Diğer bayanlar nasıl rahat giyinip istediğini gibi dolaşıyorsa başörtüsünüde herkes dilediği gibi örter
Türbanlı olan kardeşlerimizin türbanına dil uzatanlar
KİM AÇARSA BEDENİNİ ONA DERLER MEDENİ... SENDE OLMAK İSTİYORSAN MEDENİ AÇACAKSIN BEDENİNi
busözün arkasına mı sığıyorlar acaba… O zaman bizlerde deriz Hayvanlar insanlardan daha medeni…
Ayrıca bu konuyu dallandırıp budaklandırıp Türkiye gündemini meşgul edip herkesin dikkatini bu yöne çekip Ülkemizi gizliden gizliden kapalı kapılar arkasında satanlar gün gelecek cevab verecek cümle bulamayacaksınız…
Kamil Dönmez / SANCAK Aleykümselam...ülküdaşım öncelikle bu güzel duygu ve düşüncelerin için bir kapalı olarak sana çok teşekkür ediyorum ALLAH RAZI OLSUN...
Malesef bu bizim kanayan bir yaramız...yaranın kanamasını bile durdurmuyorlar ki iyleşsin ellerinden geldikçe deşiyorlar çoğalması için...ben çok şaşırıyorum türkiyede o kadar insan yaşıyor o kadar bayan var o kadar açık kardeşlerimiz var biz hiç kimsenin kıyafetine duruşuna karışmıyoruz onlara alttan bakmıyoruz ama onlar nedense kapalılar öcü gibi muamele yapıyorlar alttan bakıyorlar küçümsüyorlar
bu her ortamda böyle genelleme yapmıyorum ama %80 böyle gerek iş hayatında gerek okul hayatında bu hep böyle oldu ve ben inancımız artık çoktan yitirdim ve bence bu sorun aşılamıyacak...
gönül isterki aşılsın...bizlerde rahatça okuyalım,rahatça işimizi yapalım yok olurmu ilal bir set çekecekler kapalı insan yobazdır onlara göre laik değildir vs vs vs...
asıl bizi özgür yaşamamızı kısıtlayan zihinler yobazdır ve bunları cahillerin cahilidir kim ki ALLAHIN KİTABINI biliyorsa elini vicdanına kor ve böyel bir yasaklama getirmez
bunlar din düşmanı bana göre çünkü biz dinimizin emrini yerine getiriyoruz onlarsa bizi engelliyorlar ama bu haddini bilmezlere inşallah bir gün hadlerini bildirecez ...eğer o zaman gelmezse nasıl olsa onlar cezalarını çekecekler ben rahatça okuyamıyorsam rahatça çalışamıyorsam bunun sorumlularının hepsineeee HAKKIMI NE BU DÜNYADA NEDE DİĞER TARAFTA HAKKIMI HELEL ETMİYORUMM
VE HEPSİNİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM...
onlar kapalının neler yaşadıklarını bilemezler,o psikolojiyi yaşamadılar çünki siz bilirmisiniz sürekli kapalı olup başınızı hiç açmıyorsunuz ama öyle açmak zorunda kalıryorsunuz nasılda utanıyorsunuz açtığınız yetmiyor birde kapalı diye horlanıyorsunuz onlar bilemezlerr ama biz yaşadık ve yaşıyoruz daa
ama onlara inat en güzel en iyi yerlere gelip bunun hesabını tek tek soracağız...
birileri geçer başörtüsünü siyasi simge olsa ne olacak der ayaklar altına alır ve onu oy için kullanır
yazık böyle zihniyetler biz ne hallere düşmüşüzzzz
artık herkesin toparlanıp elini vicdanına koyup
BAŞÖRTÜMÜZÜ SERBEST BIRAKMALILARDIR...
içim çok dertli yazacak o kadar çok şey varki...kelimelere sığmaz...
ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN...
BAŞÖRTÜSÜNE DESTEK VEREN TÜM GÖNÜLDAŞLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN...
BAŞÖRTÜSÜNE UZANAN ELLER KIRILSIN...
SELAM VE DUA İLE...
ALLAHA EMANET OLUN... | |
|
| |
ÜLKÜSERAP02 Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 882 Doğum Tarihi : 01/04/89 Yaş : 35 Nerden : Adıyaman/Besni Kayıt tarihi : 09/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Perş. 14 Mayıs 2009 - 11:58 | |
| ALLAH razı olsun kamil çook güzel yazmışsın.
türbanlı kardeşlerimiz sorunları fazlasıyla büyük bu sorunu yaratanlar ne kadar büyük vebal aldıklanın farkında degiller. her seçim türbanlılara bir çok vaadler verilir ama seçim sonrasında heramanki gibi unutulur. dini siyasete karıştırırlar halkımız göz göre göre dini kulananları zirveye çıkarır...
NE DİYELİM EN KISA ZAMANDA TÜRBANSIZ BAYANLAR GİBİ RAHATA ERER EĞİTİMLERİNİ VE BİRÇOK FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİRLER. | |
|
| |
AHMET GÜZEL YavruKurt
Mesaj Sayısı : 6 Doğum Tarihi : 17/11/80 Yaş : 44 Nerden : TOKAT İş-Meslek : İŞLETMECİ Kayıt tarihi : 14/04/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Perş. 14 Mayıs 2009 - 16:55 | |
| CUMLETEN SELAMUN ALEYKUM.. ÖNCELİKLE KAMİLE TŞK.LER BOYLE GUZEL BİR KONU AÇTIĞI İÇİN.. BU YILLARDIR ÜLKEMİZDE TARTIŞILMAKTADIR...BU SORUNUN ÖZUNDEN BAŞLAMAK GEREKİRSE...ÖZELLİKLEDE 80 DEN SONRA BİRİLERİ DİNİ SİYASETE ALET EDEREK OY AVCILIĞINA GİRMİŞ... VE DAHA SONRA İRTİCA OLAYI OLARAK ORTAYA CIKMIS...MGK BU KONUDA LAİKLİĞE AYKIRI DİYE....BAZI TEDBİRLER KARAR ALMIŞTIR...LAİKLİK KONUSUDA TARTIŞMAYA ACIK BIR KONU ASLINDA...BENIM ÜNİRVERSİTE OKUYAN BAŞÖRTÜLÜLERE ŞÖYLE BİR SORUM VAR...AKP İKTİDARA GELDIKTEN SONRA NEDEN EYLEM YAPMAYI BIRAKTILAR...ÇÖZÜLDÜ MÜ YOKSA BAŞÖRTÜSÜ SORUNU...BEN MI BİLMİYORUM...İÇLERİNDEN GERCEKTENDE BAŞINI ÖRTENLERİ HARİÇ TUTUYORUM...AMA BUNLAR SİYASL İSLAM KAVRAMINI ORTAYA ATIP...DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPTILAR...VE DAHA SONRA İÇİNDEN CIKILMAZ BIR SORUN HALINE BU...KIRMIZI KARANFİL DAĞITANLAR BUGUN C.HURBASKANI OLDU abdULLAH...BAŞ ÖRTÜSÜ NAMUS BORCUM DEDİ RTE. PEKİ NEDEN DÜZELTİLMEDİ TOPLUM BUNU DA DÜŞÜNSÜN SORGULASIN...abdULLAH GÜLE NE DEMİŞTİR...BAŞÖRTÜSÜ YÜZDE1,5 İNSANIN SORUNU DEMİŞTİR...BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ...BEN YENIDEN HATIRLATAYIM...ŞİMDİLİK BU KADAR YETER SAYGILAR... GÖRÜŞMEK ÜZERE | |
|
| |
06metin Sesli Sohbet Yöneticisi
Mesaj Sayısı : 74 Doğum Tarihi : 11/11/65 Yaş : 59 Nerden : ankara İş-Meslek : ülkücü olmaya calışmak Kayıt tarihi : 16/03/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Perş. 14 Mayıs 2009 - 16:59 | |
| yüzde yüz katılıyorum.islam düşmanlarının saklandığı laiklik maskesi altında inanlara karşı yaptıkları bu oyunlara dur demeliyiz.başörtülü kardeşlerimize her zaman destek vermeliyiz. | |
|
| |
Fatih Yetkili Bozkurt
Mesaj Sayısı : 317 Doğum Tarihi : 08/04/80 Yaş : 44 Nerden : Beyşehir/KONYA İş-Meslek : mermer sektörü Kayıt tarihi : 16/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Perş. 14 Mayıs 2009 - 18:03 | |
| BAŞÖRTÜSÜ KULLANAN ANALARIMIZ,ABLALARIMIZ, BACILARIMIZ ULU ÖNDER ATATÜRK 'Ü SEVMİYOR MU SANIYORLAR ACABA BAZI ZİHNİYETLER. BENDE BUNU ANLAMIYORUM.İNSAN ÖNCE KENDİNE BİR SORMALI BEN BAĞIMSIZ TÜRK BAYRAĞI ALTINDA YAŞAYABİLİYORSAM BU KİMİN SAYESİNDE ACABA DİYE. ONDAN SONRA OTURUP DÜŞÜNMELİ Kİ BU ÜLKENİN DİNİ İSLAM ULU ÖNDER ATATÜRK ZAMANINDA BU TÜR SIKINTILAR YAŞANACAĞINI ANLAMIŞ Kİ DEMEK DİNİ SİYASETTEN UZAK TUTMUŞ. AMA YİNEDE SIKINTI OLUYOR.ULU ÖNDER ZAMANINDA BAŞÖRTÜLÜ HİÇ Mİ İNSAN YOKTU. KAMİL KARDEŞİM NE GÜZEL SÖYLEMİŞ ULU ÖNDER ATATÜRK' ÜN ANNESİ DE KAPALI DİYE HEM DE FOTOSU VAR. ŞİMDİ NE HAKLA SINAVLARA GİRERKEN FOTOĞRAF İÇİN ANALARIMIZIN BAŞI AÇTIRILIYOR. BUNUN ADI MEDENİYET Mİ? YAZIKLAR OLSUN O ZİHNİYETE... | |
|
| |
Avşar Beyi
Mesaj Sayısı : 244 Doğum Tarihi : 29/10/23 Yaş : 101 Nerden : Kayseri İş-Meslek : Eğitimci Kayıt tarihi : 08/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Perş. 14 Mayıs 2009 - 22:58 | |
| Kamil gardaşım öncelikle böylesine güzel bir konuyu güzel bir anlatımla dile getirdiğin için teşekkür ediyorum. Yüreğine kalemine sağlık.
Namusumuz, anamız, bacımı,eşimiz, sevgilimiz velhasılı yüce değerlerimiz kadınlarımızın baş örtüsünün Müslüman Türkiyede sorun olması, siyasi malzeme olması, tartışılması, yasaklar getirilmesi, kullanılması bir Türk milliyetçisi için bu milletin bir ferdi olarak bu utanç verici hadiselere karşı milletinin hakkını savunması en kutsal görevidir.
Bu memlekette neyi kullanmadılarki, Kimileri laikliği hümanizm adına, komünizm adına, yok efendim çağdaşlaşmak(başkalaşmak) adına, bu milletin değerlerinden kopması ve esaret altında kalması için, yok olması için kullandılar ve dinsizlik olarak gösterdiler.
Kimileride bunu milletin en zayıf noktası olarak görüp, gereksiz zamanlarda öne çikarıp uca getirirek gündem yaratıp, mazlum ve mağdurlar yaratıp çirkin emelleri ( Türk varlığı ve onun devletli olmasından rahatsızlık duyulması ve hedef alınıp yıkılması) uğruna bir araç olarak kullandılar ve nihayetinde bu gayretlerinin meyvesini iktidara gelerek aldılar
Ancak ne acıdır ki büyük bir sayı ile meclise giren bu baş örtüsü tacirleri her şeye çözüm bullup satıp savarken baş örtüsü konusunda kıllarını dahi kıpırdatmadılar. Yine ne hazindirki o feryat figan edenlerin bir anda bu sorun çözülmüş gibi sesleri ve solukları çıkmaz oldu.
Başörtüsündren rahatsız olan ve ona yasak koymaya çalışan da benden değildir benim namusuma, şerefime el uzatan şerefsiz ve alçaktır.
Benim namusum ve şerefim sayılan kadınlarımın baş örtüsünü hainane emellerine alet eden din tacirleride benden değildir. Onlarda şeref ve haysiyet yoksunu şerefsizdir.
masonların alt kolu Lionslar, başörtülü öğrencilerin üniversitelere serbestçe girmelerini sağlayacak yasal düzenleme ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler. Bazı gazetelere ilan veren Lionslar, öğrencilerin başörtüsüyle serbestçe üniverseteler girmelerine imkan sağlayacak düzenlemeleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade ettiler. Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu imzasıyla yayımlanan ilanda, şöyle denildi: “Biz Türk Lionsları bir siyasi simge olarak algıladığımız türbanın üniversitelere serbestçe girmesini sağlamaya yönelik çabaları üzüntü ile izliyoruz. Bu tutumu cumhuriyetimizin kuruluş amaçlarına, temel değerlerine ve özellikle laiklik ilkesine karşı bir hareket olarak değerlendirdiğimizi halkımızla paylaşıyoruz.
Benim kadınımın baş örtüsü kimin gözüne batıyorsa o gözü oymak, kim kullanıyorsa o eli kırmak gerek. | |
|
| |
KOZENİR
Mesaj Sayısı : 506 Doğum Tarihi : 19/03/66 Yaş : 58 Nerden : TÜRK İZMİR İş-Meslek : SİTE KURMAK Kayıt tarihi : 10/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Cuma 15 Mayıs 2009 - 3:23 | |
| Tesettür Kur’an’ın emridir. Kur’an’ın emri olduğunda bir şüphe yoktur. Mealler bunu bize göstermektedir, tefsirler de hakeza! Müslüman bir kadının başını örtmesi de, Kur’ân’ın açık ve tartışmasız emridir. Örtenler bu emre uymuş, örtmeyenler de uymamış olur. Olay budur. Başlarını örten kadınlarımız bunu Kur’anın emri olduğu için örttüklerini söylemiyorlar mı? Tesettürü temin ettikten sonra bu ‘örtü’nün adı başörtüsüdür. Başörtüsü kelimesi varken “Türban” lafını ısrarla ve kasıtlı olarak kullanmak başörtüsüne olan garezin tezahürüdür. Şekli ve bağlama biçimi kimsenin tekelinde değildir. Biz başörtüsüne karşı değiliz,”Türban”a karşıyız diyenleri sanırım artık anlamaktasınız. Kim bunlar? Biraz araştırırsanız kim olduklarını ve ne gibi ideolojilerin mahsulleri olduklarını hemen kavrayabilirsiniz. Peki dinî inançlar gereği olmadığı iddia edilse bile, kişi hak ve hürriyetleri açısından ‘başı örtmeyi’ tercih, en az ‘başı açmayı tercih’ etmek kadar ‘hak’ olduğunu kabul etmek gerekmez mi? Elbette gerekir. Başörtülü kızlarımızın Üniversitelere veya sınavlara başörtüleriyle girmelerine karşımızısınız değimlisiniz açıklayın! Neden başörtülü kızlarımızın Üniversitelerde eğitim hakkı engelleniyor. Neden evli barklı kadınlarımızın Açık lise ve Açık Üniversite sınavlarına girmeleri engelleniyor? Başını aç gel demek ne demektir? Neye hizmet etmektir. Bu ülke insanına bu kadar mı değer veriyor? Başını açmakla modernlik olacaksa olmaz olsun! Bu ülkede bu kadar başörtülü kızımız evde otursun yüksek tahsil almasın demek aydınca bir yaklaşımmıdır? Ülkücü Hareket son sözü söylememiştir. | |
|
| |
SançaR_03 Eke Kurt
Mesaj Sayısı : 397 Doğum Tarihi : 11/09/94 Yaş : 30 Nerden : Memleket:Afyon-EMİRDAĞ İkamet:Eskişehir İş-Meslek : Talebe (: İsim : Eren Enver Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Cuma 15 Mayıs 2009 - 9:20 | |
| - SANCAK demiş ki:
Kamil Dönmez / SANCAK ALLAH Razı Olsun Abi Çok Güzel Bir Konuya Değinmişsin...''KİM AÇARSA MEDENİ ONA DERLER MEDENİ...SENDE MEDENİ OLMASK İSTİYORSAN AÇACAKSIN BEDENİ'' Ben Öbür Tarafta Bu Bedenini Açanları Görürüm O Zaman Onların Saçma Sapan Medenilikleri Ne İşe Yarıcak?? Orasını Burasını Göstererek Medeni Olunmaz... | |
|
| |
SİİRTLİ ASENA BalaKurt
Mesaj Sayısı : 56 Doğum Tarihi : 19/02/74 Yaş : 50 Nerden : istanbul bahçelievler İş-Meslek : ülkücü siteler İsim : filiz Kayıt tarihi : 14/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Cuma 15 Mayıs 2009 - 10:32 | |
| SANCAK KARDEŞİM
KONUYU AÇTIĞIN İÇİN ÖNCELİKLE SANA ÇOOOOOOOOOOOOOOOOK TEŞEKKÜR EDRİM MEVLAM SENDEN RAZI OLSUN .
EVET TÜRBAN KONUSU MAALESEF EN BÜYÜK YARAMIZDIR İŞSİZLİK SORUNUNU BİLE GEÇTİ BU KONUDA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA DEĞERLİ KIZILELMA BACIM VE DİĞER ÜLKÜDAŞLARIM HERŞEYİ ANLATMIŞLAR SAĞOLSUNLAR DUYGU VE DÜŞÜNCELERİMİ YAZMIŞLAR ...
BANA BU DURUMDA YAZACAK SADECE GERÇEK HAYATTA YAŞADIĞIM SIKINTILARI YAZMAK KALDI .
EVET BEN 35 YAŞINDAYIM
13 YAŞINDA NİŞANLANDIM VE BEN NİŞANLANIRKEN HEMEN BANA İMAM NİKAHI KIYILDI İSLAM ŞARTLARINA ÖRF VE ADTLERİMİZE GÖRE BEN ARTIK KAPALI OLMALIYDIM
YANİ 13 YAŞINDAN BERİ KAPALIYIM ANLAYACAĞINIZ İLK BAŞLARDA İSTEMESEMDE KAPANMAYI SONRALARI KURAN KURSUNU BİRİNCİLİK VE PEKİYİ DERECESİYLE BİTİRDİĞİM HOCAMIN İSLAMİYETİ O GÜZEL ANLATIMI KARŞISINDA 15 YAŞINDA BAŞKA BİR FİLİZ OLMUŞTUM ARTIK BİR BAŞKA GİYİNİYOR CÜMLELERİM BİLE DEĞİŞMİŞTİ..
1995 YILINDAN BERİ İSTANBULDA İKAMET EDİYORUM SADECE PAŞABAHÇE FABRİKASINDA KAPALI OLARAK ÇALIŞABİLDİM TAŞINMA SEBEBİYLE İŞİMDEN AYRILDIM FAKAT ONDDAN SONRA İSTEDİĞİM İŞE GİREMEDİM HEP BAŞI AÇIK İSTİYORDU İŞVERENLER
1999 YILINDA BAKIRKÖYDE MUTFAK DOLAPLARI ÜZERİNDE ÇALIŞAN MAĞAZAYA SEKRETER OLARAK BAŞVURDUM .
BİR GÜN SONRA BENİ ARAYACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ YETKİLİ ARADAN5 SAAT GEÇMEDEN BENİ ARADI VE ERTESİ GÜN İŞE BAŞLAMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ BÜYÜK BİR SEVİNÇLE KABÜL ETTİM SABAH İŞE GİTTİM ARADAN İKİ SAAT GEÇTİ GENEL MÜDÜR GLDİ İNANIN BANA HAYVANMIŞIM GİBİ DAVRANIP YOK BEN YOBAZMIŞIM YOK KAPALIYMIŞIM VE NELR NELER DERHALİŞTEN AYRILMAMI SÖYLEDİ BENİ İŞEALAN YETKİLİYİDE BİR DÖVMEDİĞİ KALMIŞTI VE BENÇOK ADAMIN SURATINA BAKMADAN HEMEN ORAYI TERK TTİM .
BU KEZ KAPALILARI ALIRLAR DİYE AFİM DİYE BİR TEMİZLİK ŞİRKETİNE BAŞVURDUM BENİ ALDILAR ALMASINA AMA GÖNDERDİKLERİ YER MYDONOSE ŞHOVLEND ORDADA KAPALIYA MÜSAEDE ETMEDİLER AMA BENİM PARAYA İHTİYACIM VARDI VE SAÇLARIMI AÇARAK İŞE BAŞLADIM TEMİZLİKÇİ OLARAK AMA BEN GÜLER YÜZLÜ OLDUĞUM İÇİN STAR ODALARINA ALDILAR BENİ YİNE TEMİZLİKÇİYDİM AMA DAHA İYİYDİ YRİM .
YİN BİR GÜN BAKIRKÖY YENİMAHALLE HASTANESİNDEN ÇIKMIŞ EVE GELİYORDUM
BAKTIMKİ ÖZGÜRLÜK MEYDANINDA BİR KALABALIK VARDI YANLARINA YAKLAŞAYIM DEDİM NE OLUYOR DİYE İÇLERİNDEN BİR KAÇ KİŞİ BENİ ORDAN KOVDU KAPALILARIN BURDA YERİ YOK DİYE ÇOK SİNİRLENMİŞTİM HATTA AĞLAMIŞTIM BİLE ...
TÜRBANIMA NASIL SAHİP ÇIKABİLİRİM NE YAPMAM GEREKİYOR BENDE BİLMİYORUM ÇALIŞMAM GEREKİYOR AMA ÇALIŞAMIYORUM KIZIM KAPANMAK İSTİYOR AMA KARARSIZIM KAPANSINMI YOKSA KARŞIMI ÇIKAYIM RABBİM BİZLRİ ZALİMLERDEN VE KÖTÜLÜKLRDEN KORUSUN .
TESETTÜR BİR ŞEREFTİR EMREDİLMİŞTİR VE HAKTIR
SELAM VE DUA İLE | |
|
| |
SANCAK
Mesaj Sayısı : 921 Doğum Tarihi : 23/11/85 Yaş : 38 Nerden : Doğum:AfyonKarahisar İkamet:Antalya İş-Meslek : Muhasebeci İsim : KAMİL Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Cuma 15 Mayıs 2009 - 11:01 | |
| Amin... Allah cümlemizden razı olsun...
Öncelikle yaşamış olduğunuz sıkıntıyı bizlerle paylaşıp kaleme aldığınız için teşekkür ederim...
İnanın en az sizler kadar bizimde sıkıntımızdır bu... Çünkü Sizlerin sorunu bizlerin sorunudur...
Dileğimiz en kısa sürede başörtüsü sorunun çözüme kavuşup geçici olarak değil bu kez tamamen serbest olmasıdır... | |
|
| |
KIZIL ELMA Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 1196 Doğum Tarihi : 04/03/86 Yaş : 38 Nerden : ANTALYA İsim : FATMA Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ Cuma 15 Mayıs 2009 - 11:11 | |
| Amin...ablacım bu güzel duyguların için teşekkür ederim...
gerçekten çok kötü sıkıntılar yaşamışsın...bende kapalı bir öğrenciyim benimde çok sıkıntılarım oluyor...ama mecbur sabrediyoruz bunların hesabını hepsini diğer tarafta ahirette soracağız onlara hakkımızı helal etmeyeceğiz...
kızına gelince ablacım sana karışmak gibi olmasın ama bence kapanmak istiyorsa bırak kapansın...çünkü herkes kapanamaz abla o duygu öyle birşey ki içten olmadıktan sonra insan kapanamaz...kızınında içinde var bırak içinden gelenleri yaşasın...
oda senin gibi yılmadan savaşacaktır...ALLAH ONA SABRINI VERECEKTİR...
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
İNŞALLAH BİR GÜN BU SORUN BİTECEKTİR... | |
|
| |
| ÖZGÜR DÜŞÜNCE VE BAŞÖRTÜSÜ | |
|