11.SON VE GEÇİCİ HÜKÜMLER PARTİNİN FESHİ
MADDE 106-
Büyük Kongre, toplantı yeter sayısının salt çoğunluğu ile partinin feshine karar verebilir. Böyle bir kararın alınabilmesi için teklifin, üye tam sayısının üçte biri veya Merkez Yönetim Kurulunca yapılması gerekir.
Fesih hâlinde partinin menkul ve gayrimenkullerinin tasfiye şekli, Büyük Kongre kararında gösterilir.
TÜZÜĞÜN DEĞİŞTİRİLMESİ
MADDE 107-
Parti tüzüğünün kısmen veya tamamen değiştirilmesi, Büyük Kongre tarafından kanundaki ve tüzükteki şartlara uymak suretiyle olur.
GÖREVLİLERİN İLGİLİ MERCİLEREBİLDİRİMİ
MADDE 108-
Parti kongreleri hariç olmak üzere her kademedeki parti organında, iş bu tüzükte gösterilen bir göreve getirilenlerin ad ve soyadları, doğum yeri ve tarihleri,meslek ve sanatları, ikametgâhları ve nüfus cüzdanı örnekleri, mahallin en büyük mülki amirine seçim veya atamayı takip eden 15 gün içerisinde bir yazı ile bildirilir. Merkez organlarında görev alanlarla ilgili bilgi ve belgeler de aynı süre içerisinde doğrudan İçişleri Bakanlığına ve Cumhuriyet Başsavcılığına verilir.
UYGULANACAK DİĞER HÜKÜMLER
MADDE 109-
Bu Tüzük'te yer almayan hususlarda Siyasi Partiler Kanunu, seçim kanunları ile genel hükümler uygulanır.
GEÇİCİ MADDE 1-
Tüzük'te yapılan değişiklikler nedeniyle üye sayısında azalma olan belde, ilçe ve il teşkilâtında yer alan kurullardaki üyeler, ilgili kademenin yapacağı ilk kongreye kadar görevlerine devam ederler. Üye sayısında artış yapılan kurullardaki boş üyelikler ise Tüzüğün 32'inci maddesinde öngörülen esasa göre doldurulur.
GEÇİCİ MADDE 2-
Bu Tüzük'te düzenlenmesi öngörülen yönetmelikler ile Tüzüğün yürürlüğe girdiği tarihte mevcut olup da Tüzüğe aykırı hükümler ihtiva eden yönetmeliklere ilişkin değişiklikler, Tüzüğe ilişkin değişikliklerin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içerisinde gerçekleştirilir.
YÜRÜRLÜK
MADDE 110-
İş bu tüzük YÜZ ON asıl, İKİ geçici maddeden ibaret olup madde başlıkları metne dahildir. Tüzük, ilgili evrakı ile İçişleri Bakanlığına verilip partinin tüzel kişilik kazandığı andan itibaren bütün hükümleri ile yürürlüğe girer.
İş bu tüzük 27 Kasım 1988 , 9 Ekim 1994 ve son olarak 5 Kasım 2000 tarihinde yapılan büyük kongreler tarafından bütün değişiklikleri ile birlikte kabul edilmiş ve kabulü müteakip yürürlüğe girmiştir.