Ahmet Şafak : "ARANIYOR"
Sanatçı, üreten insandır. Hangi alanda faaliyet gösteriyorsa o alanda ürettikleri topluma yön verir, ruh verir, şuur verir… Toplumun değer yargıları ile kendini ilgili kılan sorumluluk sahibi sanatçılar, millet için çok önemlidir. Çünkü toplum onların yaydığı ışık sayesinde ayakta kalabilmenin direncini kazanır. Sanatçı, toplumun ortak kültürünü ayakta tutar, toplumun tasasını ve kıvancını edebi bir dil ile dillendirir.
Sanatçı, milletin duygularına tercüman olan insandır.
Milliyetçi-Ülkücü çizgide eserler üreten tüm sanatçılarımız da toplumumuza ışık saçan gerçek aydınlardandır. Bu aydınlardan birisi de değerli sanatçı Ahmet Şafak'tır. Ülkücü Hareket onu, öncelikle gazetelerdeki makaleleri, araştırma yazıları ve kitapları ile tanıdı. Bu alanlarda güçlü kalemi ile Türkiye'nin meselelerine çözüm yolları sunan ve toplumu bilgilendiren Ahmet Şafak daha sonra güçlü sesi ile birbirinden değerli eserler üretmeye başladı. Ama onu Türk milleti en çok "Yalnız Kurt" isimli eseri ile tanıdı. "Yalnız Kurt" şarkısı öylesine tutuldu ki, dillerden düşmeyen eser oldu ve bu isim aynı zamanda Ahmet Şafak'ın sıfatı oldu.
Biz böyle görmedik haramı bilmedik/Eğilmedik bükülmedik/Bu şehirde olmaz dağlara gitmeli/Yalnızkurt yenilmemeli…
Bu eserin çıktığı yıllarda, Ahmet Şafak'la Genç Ülküdaş dergisinde yayınlanan bir söyleşi yapmıştım ve ona "Özellikle son kasetinizde "Yalnız Kurt" isimli parçanın yoğun bir şekilde toplum içerisinde itibar görmesinin sebepleri nelerdir? Toplumun değer hassasiyetlerini koruyanların duygularına tercüman olması mı?" şeklinde bir soru yöneltmiştim, kendisi de "Yalnizkurt'a duyulan ilgi memnuniyet verici. Aynı zamanda birşeylerin işareti. O da şu: İnsanımız, artık dik baş, tok karin, mutlu yarın hedefinde buluşmak istiyor. Bunun yolu, fertten başlayarak,"ben gücümü, yeteneğimi, müktesebatımı milletim yolunda harcamalıyım, bunun için kimseden aferin beklemeden çaba sarf etmeliyim."diyen model tiplerin sayısını artırmaktan geçer. Yalnızkurt insanlara hem ideallerini hatırlatıyor, hem de bu ideale ulaşmak için gerekli enerjinin kişinin içinde olduğunu söylüyor. Bu işin genel izahı. Bir de özel izahı var ki, 0 "eğilmeden, bükülmeden yaşayan bir kuşağın" öyküsüdür." şeklinde cevap vermiştir.
Ahmet Şafak, eğilmeden, bükülmeden yaşayan kuşakların sesi olmaya devam ediyor. Yedi albüme ulaşan ve eserlerindeki kaliteyi günden güne artırmakta olan Ahmet Şafak'ın son eseri "Aranıyor" olmuştur. Her biri, birbirinden anlamlı parçalarla oluşturduğu bu eser, sevdanın, aşkın adı ve ayağa kalkmanın çağrısı olmuştur.
Yüreğinle Gel eserinde
"Büyük aile'yiz, büyük MİLLET'iz!
Vatan sevgisiyle, çarpar kalbimiz,
kederde tasada, kıvançta biriz,
bu şarkım sana beni anlasana !!
Birlikte olursak, aşımız olur,
ekmeğimiz olur, işimiz olur,
lakin VATAN ELDEN GİTSE, GÖZYAŞIMIZ OLUR,
bu şarkım sana beni anlasana !"
diye sesleniyor.
Albüm içinde yeralan "Memleket Meselesi" isimli eserini çok değer verdiği kişinin hayat ve dava mücadelesinden etkilenerek yazdığını söyleyen Ahmet Şafak
"Bu kadar yalnız, bu kadar kimsesizken
Ve bu kadar hüzünlüyken memleketim
Başka bir aşkı koyamadım yüreğime.
Ben, olamam bir aşkın kölesi
Benim derdim memleket meselesi…"
Şeklindeki dizelerle memlekete sevdanın bir profilini çiziyor…
Ahmet Şafak'ın "Sahte Patlıcan" isimli şarkısında da birilerine çok güzel göndermeler var, kime sesleniyor bilemiyoruz ama
"Ey ruhun askeri süslü borazan
en notası bozuk detone sazan
Ey nefsine tapan şöhretli hazan
değilsin değilsin adam değilsin
adam olan namerde niye eğilsin
Ey nefsine tapan şöhrette azan
değilsin değilsin adam değilsin"
sözleri adrese teslim şarkı sözleri olmuştur.
Bunlar, Ahmet Şafak'ın "Aranıyor" eseri içindekilerden sadece bazı örnekler. Pusu Gözlüm, Vay Delikanlı Gönlüm, Bizanslı Dilber, Var Mısın, Çanakkale. Bunlarla birlikte diğer parçaları da yüreklere, gönüllere hitap eden muhteşem özelliklerle bezenmiştir. Muhakkak dinlenmeli ve herkese dinlettirilmelidir.
Ahmet Şafak, Türk milliyetçiliği hareketi içinde yetişmiş "Aydın" olma özelliği taşıyan, donanımlı bir sanatçıdır. Üreten ve ürettiği ile toplumda yer edinen Ahmet Şafak'ın sadece sesi ile ürettikleri değil, yazılarını, kitaplarını takip etmek, onun eserlerinden yararlanmanın bütünlüğünü oluşturacaktır.
Onun, Türk Asrına Giderken -Kavramlara Dokunmak -Yükselen Milliyetçilik ve Liberal İhanet -Kan Meclisi:1915 -Yedi Uyuyanlar Efsanesi( hazırlanıyor ) -Sanat, Siyaset, Şöhret(hazırlanıyor ) isimli çıkmış ve çıkacak olan kitaplarını muhakkak herkes alıp okumalı ve kütüphanesinde bulundurmalıdır.
Ahmet Şafak gibi sanatçılar bu toplumda aranmaktadır. Bulanlara ne mutlu…