| Güzel sözler ve mısralar | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
nurgül BalaKurt
Mesaj Sayısı : 56 Doğum Tarihi : 01/10/60 Yaş : 64 Nerden : İstanbul İş-Meslek : Ev Hanımı Kayıt tarihi : 11/04/10
| Konu: Güzel sözler ve mısralar Çarş. 14 Nis. 2010 - 10:31 | |
| Let us be lovers and loved onesThe earth shall be left to no one.Yunus Emre
...Sevelim sevilelimDünya kimseye kalmazYunus Emre | |
|
| |
nurgül BalaKurt
Mesaj Sayısı : 56 Doğum Tarihi : 01/10/60 Yaş : 64 Nerden : İstanbul İş-Meslek : Ev Hanımı Kayıt tarihi : 11/04/10
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Çarş. 14 Nis. 2010 - 10:34 | |
| Gülü kokladım terindir diye
Seyrine daldım yüzündür diye
Yaprağına dokundum tenindir diye
Ben Gül'e vuruldum
"Sana" benziyor diye | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Çarş. 14 Nis. 2010 - 10:36 | |
| | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Çarş. 14 Nis. 2010 - 10:37 | |
| | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Çarş. 14 Nis. 2010 - 11:00 | |
| | |
|
| |
KIZIL ELMA Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 1196 Doğum Tarihi : 04/03/86 Yaş : 38 Nerden : ANTALYA İsim : FATMA Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Çarş. 14 Nis. 2010 - 20:57 | |
| harikaaa paylaşım için sağol abla ALLAH RAZI OLSUN... | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Çarş. 14 Nis. 2010 - 21:31 | |
| Amin canım.Ne yalan söyleyeyim biraz tedirgin oldum çünkü konu yoktu kamile sorayım açayımmı diye düşündüm sonrada açayım istemezse silsin dedim
Amin
En son nurgül tarafından Perş. 15 Nis. 2010 - 8:14 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:36 | |
| Ey Gönül! İster yavaş gitsin, ister acele koşsun arayan elbet aradığını bulur. İsteğine iyi sarıl; zira istek baş klavuzdur. Topal da olsan, uyuklasan da, edebsizce bile olsa yine de O'nun yolunda ol. Söz söyleyerek, susup dinleyerek, bazen de koklayarak hep O Hakikat Padişahına karşı gönül frekansını uyanık tut. Kainat beş duyuna O'n...a dair sinyal verip durmada iken O'nu bulamamaktan şikayetçisin, acaba hiç aradın mı ki?..Evet Ey Gönül! Gerçekten hiç aradın mı ki bulasın? Hiçbir zaman canla başla aramadın ki.. Bir şeyi, bulunmadığı yerde aramak aslında onu hiç aramamaktır.. Balık deryada yüzer de deryadan nasıl bihaber olur? Ey Gönüldaş! Sen de O'nun (cc) esmâlarıyla nakış nakış işlenmiş sanat deryasında yüzmektesin iyi bilesin.. Eğer bulmuş isen Mevla'yı (cc), söyler misin daha ne yapacaksın Leyla'yı?... | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:36 | |
| Ey Gönül! Gezip de hayran kalmadığım yerin olmadı; bazen aklımı başımdan aldın, bazen benliğimi ayaklar altına.. Ama herkeste bulunsa da, çoğunun farkında olmadığı bir sır gibi taşıdım seni.. Dağları delmiyorum, çölleri aşmıyorum ama daha zoru olan benliğimle savaşıyorum!.. Yanıyorum diyerek masivâya sesleniyorum; ateşsiz, dumansız içten içe kül oluyorum... | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| |
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:40 | |
| Üstünün dostu ol ki üstün olasın... Kendine gel be hey azgın, mağluplarla dost olma! Münkirin delili ancak ve ancak şudur: Ben şu görünen yurttan başka bir şey görmüyorum! Hiç düşünmez ki nerede görünen bir şey varsa o, gizli hikmetleri haber vermededir. Her görünen şeyin faydası, faydanın ilaçlarla gizli oluşu gibi o şeyin içinde gizlidir. | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:46 | |
| Can konağını aramadaysan, cansın; bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin,bir damla su arıyorsan susun,zulmün peşindeysen zalimsin,aşkı arıyorsan aşıksın,Gönlün neye kapılmışsa O’sun sen. Şu nükteyi biliyorsan, işi biliyorsun demektir. | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:48 | |
| Canım tenimde oldukça Kur’ân’ın kölesiyim. Ben Hakk’ın seçkin peygamberi Muhammed’in yolunun toprağıyım. Her kim bundan başka benden bir söz naklederse, ona çok üzülür ve o sözden de çok üzüntü duyarım | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:51 | |
| İşidin ey yârenler Kıymetli nesnedir aşk Değmelere bitinmez Hürmetli nesnedir aşk Dağa düşer kül eyler Gönüllere yol eyler Sultanları kul eyler Hikmetli nesnedir aşk
Kime kim vurdu ok Gussa ile kaygu yok Feryad ile âhı çok Firkatli nesnedir aşk | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:51 | |
| Gönül almanın bir manası kalmaz, İncitip,darıltıp, kırdıktan sonra. Gün gelir kapını kimseler çalmaz, Etrafa sataşıp durduktan sonra. Dost dostun aynası demiş atalar, Bu meselden alınacak ibret var, Zaman dediğin şey durmadan akar, Saati vakitsiz kurduktan sonra. Her işin bir önü bir sonu vardır, Hem iyi hem kötü bir y...anı vardır, Bakarsın en geniş mekanlar dardır, Kader balyozunu vurduktan sonra. İbrahim SAĞIR | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:53 | |
| Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül.Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül. Başın olsada yüksek, gözün enginde gerek, Kibirle yürüyerek, yolu incitme gönül… Mevla verince azma, geri alınca kızma,Tüten ocağı bozma, külü incitme gönül. Dokunur gayretine, karışma hikmetine.Sahibi hürmetine, kulu incitme gönül.Sevme......kten geri kalma, yapan ol, yıkan olma.Sevene diken olma, gülü incitme gönül.Mevlana | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:54 | |
| Niye ağlarsın sen deli gönül,,,hiçmi dertli görmedinki,,sabır eyle sonunu gör,,,bırak işini MEVLAYA,,,gönül gizemli bir handır,,,konup göçer bir çok yolcu,,,sen han isen ey gönül,,,bekle gelecek o yolcu,,,sanma gönül verdiğine kar kalacak bu dünya,,,sana kapalıysa gönlü,,,bırak işini MEVLAYA... | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:55 | |
| AŞK'ın yolu sırattır herkes geçemez,,,Gönül konacağı dalı kendi seçemez,,,Azrail geldimi kapıya vakit geçirmez,,,Nazenin ise yarin lafın dinlenmez,,,Gavur dilini bilmez anlar derdini,,,Yarin imanı yoksa görmez halini,,,Sen istersen al kanlara boya kendini,,,Bir zalimin eline düşmüşsen eğer,,,Hiç ağlama yorma kendini,,,Göm yüreğine gitsin derdini... | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:57 | |
| Biz mutluluğun altın tepsi içersinde bize sunulmasını bekliyoruz. Yani birilerinin bize mutluluğu vermesini mutluluğun bize verilmesini istiyoruz. Dostlar mutluluk verilmez! Mutluluk eğer onu üretir ve başkalarına verirsek bizim olur.
Mutluluk almak değil vermektir!
...Sıtkı Aslanhan/ Hayata Gülümse.. | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:58 | |
| Mecnun değilim dost;lakin çağırırsan çöllere gelirim.Sana yalan halde gelmem, toplarım özümü yalın halde gelirim. Kapıyı çaldığında "kim o?"dersen; ben olmam kapında sen olur gelirim.Sen gel de yeter ki,yola yük olmam,yol olur gelirim... (Hz. Mevlana) | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 7:58 | |
| Yak cihânı aşkınla, iki âlem de sürûr etsin nurunla... Aşk ki ciğerparemizdir, ahiret gününde tek sermayemizdir... Yansın iki alem kalbindeki nârdan, kurtulsun ahiretin hem yoktan hem vardan... Fakir'ül Mevlevi Baran-i (Atilla Baran)4 saat önce temizle
En son nurgül tarafından Perş. 15 Nis. 2010 - 10:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 8:08 | |
| Hasretim! Gümüş tenli Yusuf’u arayanlar gül teninde Yusuflar ülkesine girdiler; cennet peşinde koşanlar gül cemalinde cennetlere erdiler. “Körün elinden tutana Hak’tan yüzlerce ecir vardır!” buyurmuştun. Kıyam et, tut körlerinin elinden ve İsrafilleyin kıyametten evvel bir kıyamet kopar. Yıllar yılı kendi yatağını öpen......... nehirlerce ak ezeli özlemlerimizin yokuşlarına ve öğüt, yine öğüt, yine öğüt aşk tanelerimizi değirmenlerinin nakışlarına. | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 8:09 | |
| Peçesini kaldırır güzelliğine râm eder aşk seni Arzu'ya Kanber , Züleyha'ya Yusuf kılar aşk seni Çöllere Mecnun, dağlara Yankı yapar aşk seni Kendinden gayrısını kül eder, hiçliğe vardırır aşk seni Ağladıkça ciğerine dolan ateş suyuyla arındırır aşk seni Mevlana'yı Şems'le buluşturan hikmete ilham kılar aşk seni | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 8:10 | |
| Her Yerde Olmak Gibi Bir Duan Varsa,Gönüllere Gir. Çünkü Sevenler,Sevdiklerini Gönüllerinde Taşırlar Ve Nereye Gitseler,Oraya Götürürler. Aşık Neredeyse,Maşuk Da Oradadır.Mevlana... | |
|
| |
nurgül BalaKurt
| Konu: Geri: Güzel sözler ve mısralar Perş. 15 Nis. 2010 - 8:13 | |
| Bir kırık kalbi bir viran gönlü tamir etmek güzel söz söylemekle mümkün ve bu durum sahralar kadar koyun sahibi olmaktan daha mühim daha güzel daha kârlıdır !.." | |
|
| |
| Güzel sözler ve mısralar | |
|