Oğuz Han bilinen ilk Ülkücü Başbuğ,Çiçi Yabgu Türk Milliyetçiliği şuurunu emanet eden bir sağlam hareket ve bir büyük sestir.
Türk Milletinin son ve hak din olan İslam dinine girmesinde en büyük görevi yapan Karhanlı Hükümdarı Satuk buğra han,Selçuklunun temelini atan çağrı bey-Tuğrul bey,Alparslan,Anadolu’nun Türk Yurdu olmasızında en büyük hizmeti gören Süleyman Şah ,Kılıçarslan ve Osman Gazi büyük Ülkücü Başbuğlardandır.
Oğuz Hanlar,Çiçi Yabgu’ların ,Kültigin’lerin,Alp-Er’ler,Alparslan’ların,Osman Bey’lerin Alp-Erenleri ,Gazi dervişleri dünün Ülkücüleri idi.
Alparslan TÜRKEŞ!
Türk Nesilleri içine Ülkücülüğü oluşturan kutsal mayayı çalmış,dişi ve tırnağı ile yaman bir mücadele vermiş,ülkücü hareketi Türk Milletinin hizmetine sunmuştur.
O,Başbuğdu!
Başbuğu dinleyelim!
“Başbuğ kelimesi,Türk tarihinde bilinen,kullanılan bir kelimedir.devir devir çeşitli anlamlarda kullanılmıştır,Lider anlamında kullanılmıştır,önder anlamında kullanılmıştır,Donanmada Firkateyn Komutanı anlamında kullanılmıştır.Osmanlı devrinde başkumandan anlamında kullanılmıştır.Ben hiçbir zaman hiçbir kimseden bana Başbuğ deyin demedim.birçok yerlerde de susturdum,söyletmedim,söylenmesini istemedim.Netice olarak Başbuğ kelimesi Türk Milletinde asırlardan beri vardır.”
O,bizim kalbimizde her zaman başbuğ olarak kalacaktır.
BAŞBUĞUM !
Emanet etmiş olduğun her şeye sahip çıktık ve sahip çıkmaya da davam edeceğiz.
Arz ederim!