KOZENİR
Mesaj Sayısı : 506 Doğum Tarihi : 19/03/66 Yaş : 58 Nerden : TÜRK İZMİR İş-Meslek : SİTE KURMAK Kayıt tarihi : 10/02/09
| Konu: BÜYÜK DAVA ADAMI DÜNDAR TAŞER C.tesi 13 Haz. 2009 - 4:19 | |
| BÜYÜK DAVA ADAMI DÜNDAR TAŞER
| | 12 Haziran 2009, Cuma
|
Büyük Türk milliyetçisi, dava adamı ve gönül eri Dündar TAŞER 1925 yılında Gaziantep'te doğdu. Köklü ve gelenekli bir aileye mensuptur. Aile ve aile çevresinde köklü ve derin bir Türk terbiyesi almış. Çocukluk ve okul yıllarını burada geçirmiştir. Ailesinin desteği ve kendi isteği ile kara harp okuluna girmiş, bu okulun tank sınıfından teğmen olarak mezun olup ordu saflarına katılmıştır. Bilahare kurmay subay imtihanını başarı ile vererek kurmay olmuştur. Ordu saflarında başarı ile hizmet vererek kurmay tank binbaşılığına kadar yükselmiştir.
Türk-İslam Ülküsü'nün örnek bîr şahsiyeti, yılmaz bir savaşçısıydı. Milletinin derin ve saf kültürü ile mücehhez, insan sevgisiyle dopdolu, asil davranışlarıyla, efendiliği ve engin kültürüyle, bilge bir dava adamıydı.
İslam'a, Türklüğe, Türk'ün teşkilatçılığına ve büyük devlet kurma hassasiyetine hayran, keskin görüşlü, kıvrak zekalı büyük bir Türk milliyetçisiydi. Geniş tarih bilgisi, milletine olan inanç ve güveniyle meselelere fevkalade isabetli teşhisler koymuş, çözümü yine milletinde bulmuştu. Müstesna şahsiyetiyle davasını yaşayan yılmaz bir mücadele adamı olarak, Ülkücü Hareket'in şerefli mazisi ve mücadele geleneğinde önde gelen isimlerden biri olarak hak ettiği yeri almıştır.
İlk gençlik yıllarından beri milliyetçi ruha ve aksiyona sahiptir. 3 Mayıs 1944 Olayları'nda Türk milliyetçilerine karşı düzenlenen "Haçlı Seferi'nde" Atsız ve arkadaşlarının tabutluklarda, hücrelerde işkencelerden geçirilip, zindanlara atıldığı tek parti döneminin faşist diktatörlüğünde baskılara ve zulümlere karşı çıktığı için Harp Okulu'nda okuyan bir çok genç Türkçü gibi, soruşturmaya maruz kalan kişilerden biri olmuştur.
Taşer ismini, kamuoyu ilk defa 27 Mayıs Hareketi'yle birlikte duydu. Onun hayat çizgisini takip edenler ağırbaşlı, mütevazi, zamanında konuşan ve davanın en çok kendisine ihtiyacı olan mevkilerinde yer alan sabırlı, metin ve cesur üslubuyla, Bozkurtlar'ın Bögü Alp'ini hatırlar. Taşer'in Ömrü "Taş yerinde ağırdır" sözünün tefsiri gibidir.
27 Mayıs Darbesi'nden vefatına kadar fikir birliği, kader birliği yaptığı Alparslan Türkeş'le birlikte olmuştur. Bu darbeye katılmasının sebebi ise, ülkenin içinde bulunduğu bunalım ve kaçınılmaz bir şekilde geliyorum sinyalleri veren askeri bir darbede ülke yönetimini CHP yanlısı İnönü taraftarı güçlere ve zihniyete yönetimi bırakmamaktı. Türkeş'le beraber ihtilal komitesinin içinde yer alarak CHP yanlısı güçlerin iktidar oyunlarını bir süre bozdular.
Komite içerisindeki 13 Kasım Darbesi'yle, sürgüne gönderilen 14 kişinin içerisindeydi. 13 Kasım hadisesi onu çok üzdü. Bu hadiseyi hayatı boyunca hoş görmedi. Sürgün yıllarını Fas'ta geçirdi. Taşer, iki yıl süren sürgün hayatından sonra yurda dönüşlerin serbest bırakılmasıyla, 1963 yılında, çok sevdiği vatanına ve toprağına kavuşacaktı. Onun gerçek değeri, yurda döndükten sonra yer alacağı siyasi hayatta çok çabuk fark edilecekti.
1965 yılında Alparslan Türkeş, , Ahmet Er, Numan Esin, Rıfat ****** gibi darbede yer alan, birlikte sürgüne gittikleri arkadaşlarıyla, CKMP'de siyasi hayata girdi. CKMP'nin 30-31 Temmuz 1965 tarihlerinde yapılan kurultayında, partinin GİK üyeliğine seçildi. 1967 Kurultayı'ndan sonra Genel Bask Yardımcılığı görevine getirildi. Partide Türkeş'ten sonra gelen ikinci isimdi. CKMP'nin yeni döneminde fikri ve siyasi gelişiminde çok büyük hizmeti emeği vardır. Gecesini gündüzüne katarak, partinin Anadolu'da kök salması da. Milliyetçi Hareket Bayrağı'nın bir uçtan bir uca dalgalanmasında daima önde koşanlardandı.
Taşer 1965'te Gaziantep'ten milletvekili adayı , 2 Haziran 1968 seçimlerinde senatör adayı 1969 Genel Seçimleri'nde İstanbul'dan milletvekili adayı oldu. İstanbul'daki adaylığında seçimi çok az bir farkla kaybetti. AP iktidarının milli bakiye seçim sistemini kaldırarak, yerine daha avantajlı çıkacağını düşündüğü nispi seçim sistemini getirmesiyle, birçok MHP'li gibi milletvekili olamadı. Taşer siyaseti bir gaye olarak değil, milletine ülkesine hizmet yolunda bir araç olarak gördü. Siyasette dürüstlüğü, erdemliliği şiar edinmiş gerçek bir dava adamıydı. Politik hayatta Taşer, fazileti, inancı ve fedakarlığı, sevgiyi, tevazu ve ülkücülüğü temsil etmiştir. Siyasi arenadaki dostları da muarızları da onun engin tarih, kültür, siyaset bilgisine ve zekasına hayrandılar. Onun yapmış olduğu tespitler ve değerlendirmeler bütün kesimler tarafından dikkate alınırdı.
1970'ler Türkiye'sine baktığımızda onun yapmış olduğu tahlillerin ve tespitlerin ne kadar doğru olduğunu bugün bile görüyoruz. Meseleleri ele alırken kendine mahsus, sağlam ve rahat bir üsluba sahipti. Milliyetçi Hareket'in sözcülüğünü yapan Milli Hareket ve daha sonra yayına başlayacak olan Devlet Gazetesinde yazmış olduğu başyazılar ve parti sözcüsü olarak beyan ettiği ülke ve dünya meseleleriyle ilgili görüşler, hareketin ideolojik çizgisine de yön verirdi. Dündar Taşer’in fikirlerinden bazıları özdeyiş gibi bizlere ışık saçmaktadır.
DÜNDAR TAŞER’DEN SEÇMELER:
Örfle kanun ayrı kaynaklardan gelirse yani kanun başka bir cemiyetin örfünden doğmuşsa cemiyette kanun dışına çıkma yaygın hale gelir ve düzen bozulur. Çok zamanlarda örf kanunun amir hükmünü yener ve onu uygulanmaz kılar.
Milliyetçilik ile hürriyetçilik eş manalıdır. Mülkiyetle hürriyet arasında reddedilmez bir bağ vardır.
Din, millet, vatan gibi mefhumlar yaşamaya devam edecektir. SAĞın eskiliği gerçekliğinde ve güçlülüğündedir. Kökünün bin yıllara dayanması, dalının bin yıllar ötesine uzanacağının delilidir.
Tarih boyunca Türk devleti Rusya’nın tehdidine uğramıştır. Rusya Batı ile ittifak kurabildiği zaman da, Türkiye Batı ile birleştiği zaman da Rusya’ya karşı toprak bütünlüğünü muhafaza etmiştir.
Biz, bir cihan devletinin kalıntısı üzerinde, cihan hakimlerinin evlatları olarak oturuyoruz. Sokaktan mektebe, kahveden fabrikaya koşmalıyız. Sanayimizi kurmalı, büyük milletin imkanlarını büyük geleceği kurmak için seferber etmeliyiz.
Cesaret, hadiselerin arasından sıyrılmaktır. Himaye kabul edenin, hamisine karşı fazla dik olamayacağı bir bedahattir.
MİLLİYETÇİ HAREKETİN TEMEL VASFI: TÜRKE ZARAR VERMEYENE MÜSAMAHA, TÜRKE FAYDA VERENİ HİMAYEDİR.
Benim neslimden olanlar, imparatorluğumuzu haritadan yani kağıt üzerinde gördüler. Devletimiz, bize göre bir çoğrafya parçasından ibaretti. Çocukluk çağında, yaşadığı kasaba sınırları içerisinde kalmış bir insan tabi ki dünyanın yarısını kavrayamazdı.
İşte TAŞ gibi bir ER olan ülkücü hareketin öncülerinden büyük dava adamı DÜNDAR TAŞER 13 Haziran 1972 gecesi bir trafik kazası sonucunda ebedi aleme göç etti. Acı haber kısa sürede duyuldu ve cenazesi 15 Haziran 1972 Perşembe günü büyük bir katılımla Hacı Bayram Camiinde kılınan cenaze namazından sonra ebedi istirahatgahına defnedildi.
Dündar Taşer’in vefatından sonra onunla ilgili birçok şiir ve yazı yazıldı. Bunlardan biri de Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun kaleme aldığı Türkmen Ağam adlı şiiridir.
Türkmen Ağam
Dağlar dağımdır benim
Gam ortağımdır benim
Söyletme çok ağlarım
Yaman çağımdır benim.'
Dündar Taşer'in büyük hâtırasına...
İşit beni, dinle beni, duy beni...
Eylendirmez dügün, dernek, toy... beni.
Yar beni hey... dil beni hey..oy beni...
Dündar Ağam, bizi koyup gitti bil! ...
Uçmağ içre bir menzile yetti bil! ...
Ülkü yolu diken olur, taş, olur,
Yağsız ayran, kuru ekmek aş olur...
Kim derdi ki, Ağama bir iş olur…
Kahpe felek bize oyun etti bil! ...
Attıgı taş bağrımıza battı bil! ...
Uluna da Bozkurtlarım, uluna...
Uluna da ince aylar doluna...
Gafil durup güvenirsen soluna
Başın üzre sefil baykuş öttü bil! ...
Vatanını iki pula sattı bil! ...
Tanrı bilir, dün de bizim, yarın da...
Bir gün olur; bir sabah tan yerinde,
Dalgalanır dokuz tuğ gönderinde...
Türkmen Ağam nağrasını attı bil! ...
Otağ kurup gölgesine yattı bil! ...
Yol demeyem, yel demeyem, yürüyem...
Göğüs verem, şu dağları kürüyem...
Ben Oğuz'un dediği Gök Börü'yem...
Yine doğum sancılarım tuttu bil! ...
Tanrıdağ'da 'kalk' borusu öttü bil! ...
Sanmayın bu, ağlamaya ağıttır.
Bu, Ağamın kavlince bir ögüttür.
Ağlamak ne? Dündar Ağam şehiddir
Ağlar olsan kaşlarını çattı bil! ...
Oraları birbirine kattı bil! ...
Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu
Satırlarıma Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’in Dündar Taşer’in ölümünün ardından söylediği sözlerle son veriyorum
AZİZ ÜLKÜDAŞIM,
“ Seni ebedi bir yolculuğa uğurluyoruz.İnanıyoruz ki huzur içindesin . Huzur içinde kal. Ulu Tanrıdan rahmet dileyerek , aziz hatıran önünde derin bir acı içinde eğiliyoruz.”
BÜTÜN ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİN RUHLARI ŞAD, MEKANLARI CENNET OLSUN.
|
| |
|
SANCAK
Mesaj Sayısı : 921 Doğum Tarihi : 23/11/85 Yaş : 39 Nerden : Doğum:AfyonKarahisar İkamet:Antalya İş-Meslek : Muhasebeci İsim : KAMİL Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: BÜYÜK DAVA ADAMI DÜNDAR TAŞER C.tesi 13 Haz. 2009 - 5:55 | |
| Dündar Taşer ve Bütün Şehitlerimizin ruhu şad olsun... amin | |
|
KIZIL ELMA Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 1196 Doğum Tarihi : 04/03/86 Yaş : 38 Nerden : ANTALYA İsim : FATMA Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: BÜYÜK DAVA ADAMI DÜNDAR TAŞER C.tesi 13 Haz. 2009 - 12:24 | |
| RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN...
TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN...ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN... | |
|
Gulyuzlusevdigim BalaKurt
Mesaj Sayısı : 28 Doğum Tarihi : 01/07/84 Yaş : 40 Nerden : Ankara İş-Meslek : onemlimiki Kayıt tarihi : 22/03/09
| Konu: Geri: BÜYÜK DAVA ADAMI DÜNDAR TAŞER Paz 14 Haz. 2009 - 18:18 | |
| MEVLAM RAHMET EYLESIN YAKINLARINA SABIRLAR VERSIN MEKANI CENNET OLUR INS AMIN | |
|