Kayseri Ülkü Ocakları'ndan Yaz Kursu
Kayseri Ülkü Ocakları tarafından çocukların gelişimine yönelik açılacak yaz kurslarında belgesel film çekimi yapılacak.
Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Ülger, Yaz tatili süresince 8–12 yaş gruplarına yönelik yaz kursları düzenleneceğini söyledi.
İl başkanı Ülger yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kayseri Ülkü Ocakları olarak, Ülkü Ocaklarının kuruluş gayesine uygun faaliyetlerimize yaz aylarında da devam ediyoruz. Yaz tatilinde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitim çalışmalarımızın dışında 8–12 yaş grubu kardeşlerimize yönelik yaz kursları düzenleyeceğiz.
Düzenleyecek olduğumuz bu programlarda, Türk gençliğinin sadece sosyal gereksinimlerinin karşılanması değil, aynı zamanda dini, milli, ahlaki bütün gereksinimlerinin giderilmesi amaçlanmıştır.
Düzenleyeceğimiz kurslar, öğrencilerimizi geride bıraktıkları eğitim-öğretim döneminin stres ve heyecan dolu atmosferinden uzaklaştırmak ve yeni başlayacakları eğitim-öğretim dönemine daha iyi başlamaları amacıyla yapılacaktır.
Yaz Kurslarımız, uzman eğitimciler tarafından Kur'an-ı Kerim ve Temel İslami Bilgiler, İngilizce, Bilgisayar, Bağlama, Yüzme, Tenis, Futbol, Kişisel Gelişim ve Türk Tarihi dallarında verilecektir. Ayrıca Türkiye’de ilk defa 8–12 yaş grubu öğrencilerine Film Atölyesi dersleri ile fotoğraf ve kamera kullanımı eğitimi verilecek bu öğrencilerimizin çekeceği fotoğraflar sergilenecek ve yine bu öğrencilerimiz tarafından çekilecek olan belgesel film bir gala ile tanıtılacaktır.
Düzenlemiş olduğumuz bu kurslar neticesinde, kurs birincileri çeşitli hediyelerle ödüllendirilecektir.
Kurs kayıtlarımız l Temmuz 2009 tarihine kadar yapılacak, derslerimiz ise 5 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında olacaktır. İmkânlarımız ölçüsünde sınırlı sayıda kursiyer kabul edeceğimiz için hemşerilerimizin çocuklarının kayıtlarını bir an önce yaptırmalarını rica ediyoruz.
Çok gurur verici bir faaliyet. Özellikle 8-12 yaş grubundaki kardeşlerimize yönelik olması çok çok isabetli. Tebrik ediyorum Kayseri Ülkü Ocaklaırnı. Umarım diğer Ocaklarda da böyle faaliyetler yürütülür.