Niğde Ülkü Ocakları'ndan Üniversite Hazırlık Kursu
12 Aralık 2009, Cumartesi
Niğde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür faaliyetlerine devam ediyor. Daha önceki yıllarda da yapmış olduğu faaliyetlerle öğrencilerin yanında olan Niğde Ülkü Ocakları başlatmış olduğu eğitim seferberliği ile bu sefer de üniversiteye hazırlanan gençlerin yardımcısı.
Niğde Ülkü Ocakları bünyesinde açılan ücretsiz okula yardımcı ve üniversite sınavlarına hazırlık kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. 9,,10,,11,,sınıf öğrencilerine okula yardımcı 12.sınıf ve mezun olan öğrencilere ise üniversiteye hazırlık kurslarında sayısal alanda ; geometri, matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri, sözel alanda ise Türkçe, tarih, coğrafya bölümlerinden oluşan dersler veriliyor.
Her biri alanında uzman öğretmenler tarafından verilen kurslara katılımın yoğun olmasından dolayı dersler iki bölüm olarak oluşuyor. Niğde Ülkü Ocakları başkanı Olcay Kılavuz kurslara öğrencilerin katılımının yoğun olmasından memnun olduklarını belirtirken ”Öğrencilerin kendilerini geliştirip bu vatana hayırlı birer vatandaş olabilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”dedi. Kılavuz Ülkü Ocaklarının bir eğitim-kültür yuvası olduğunu bunun için Niğde Ülkü Ocakları bünyesinde eğitim ve kültür hizmetlerinin devam edeceğini söyledi.