| DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
Mesaj Sayısı : 566 Doğum Tarihi : 15/07/80 Yaş : 44 Nerden : TURAN CUMHURİYETİ İş-Meslek : ANTİKOMÜNİST,ANTİSİYONİST Kayıt tarihi : 17/06/09
| Konu: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:03 | |
| Türkistan
Soyumun kokusu eser serinden, Güneşi batmayan şehir Türkistan El açıp öpseydim eşiklerinden, Cennetten fışkıran nehir Türkistan…
Firdevs’i Rudeki ünlü Farabi, Kadizade Rumi İbn-i Arabî, Yusuf Has Hacip’i renk renk türabi, Sonsuza hülyâlı şiir Türkistan...
Evlad-ı Resulün Pir-i Türkistan, Kusam bin Abbas’ın nuru Türkistan, Divani lugati’n yeri Türkistan, Semerkand aksanlı şair Türkistan.
Muhammedi ışık tarihe inat, Gönül sultanları sana emanet, Ey Hiva! Ey Yesi! Buhara Taşkent, Dört mevsim gül kokan bayır Türkistan.
28.01.08 Bursa
Okuyan: Yaşar Gürlek / Hollanda Şiir : Türkistan / Ömer Ekinci Micingirt | |
|
| |
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
Mesaj Sayısı : 566 Doğum Tarihi : 15/07/80 Yaş : 44 Nerden : TURAN CUMHURİYETİ İş-Meslek : ANTİKOMÜNİST,ANTİSİYONİST Kayıt tarihi : 17/06/09
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:03 | |
| Büyük Ülkü Anadolu son vatan, Kıbrıs’ım yavru vatan. Hıristiyan değil mi? Diyalogu başlatan. Soyum Türk dinim İslam, Öz yurdum Orta Asya Türkistan.
Ben Asena'dan doğdum, Anadolu'da yaşarım. Nikâh kıyma Rum ile. Kullanınca boşarım. Soyum Türk dinim İslam, Öz yurdum Orta Asya Türkistan.
Geçmem BOP’la delikten, Anlamam üyelikten. Üç kıtanın hâkimi, Devlet kurdum beylikten. Soyum Türk dinim İslam, Öz yurdum Orta Asya Türkistan.
Küreselleşme türküsü, Emperyalizm ülküsü. Diyenler ırkçı desin, Eziyorlar Kerkük'ü. Soyum Türk dinim İslam, Öz yurdum Orta Asya Türkistan.
Kitabım yüce Kur’an, Hedefim büyük Turan. Puşt için mi geçeyim? Karabağ'dan Uygur'dan… Soyum Türk dinim İslam, Öz yurdum Orta Asya Türkistan.
22.12.2006 | |
|
| |
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:03 | |
| Kutlu Dil Şad Mıdır Pîr-i Türkistan “Tüşim uzar Burak tozar kitse bazar Dünya bazar içre girip kullar azar Başım bîzar yaşım sızar kanım tuzar Atım Ahmet Türkistan’dur ilim mening” _______________Hâce Ahmet Yesevî
Dört kapı kırk makam ehli Sayram’da Meyli dilşad mıdır Pîr-i Türkistan? Bülbüller haytalık fikrî bayramda Tomur gül şad mıdır Pîr-i Türkistan?
Gökte yedi rengi yere vurdular Bir parsa bin parça sofra kurdular Er utandı hâle seyre durdular Serde tül şad mıdır Pîr-i Türkistan?
Ak göynek boz çarık sözün yozunu Yüğrük atlar savdı ala tozunu Yele verdi meydan kavga uzunu Bozca il şad mıdır Pîr-i Türkistan?
Ne kuzgunlar sızar köhne damından Ne şafaklar inler onmaz gamından Dalında meyvenin pürçek hamından Aşkla kül şad mıdır Pîr-i Türkistan?
Kurtbala yüreği öze döküldü Ar sindi hay dindi edep söküldü Bir ırkın tahtına dudak büküldü Kutlu dil şad mıdır Pîr-i Türkistan?
13 Ekim 2005 // A N K A R A Hakan İlhan Kurt
| |
|
| |
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:04 | |
| Biter Elbet Bir gün gelir,senin de gülistanlarına bahar Açar gonca güller pembe gerdanında Dökülür tohumlar ak pak avuçlarından toprağa Hürriyet uzanır bir fidanın yapraklarından bulutlara
Bir gün gelir arar gözlerin ufukta dalgalanan bir hilal Bir öksüzün sıcak bir ana kucağı aradıgı gibi Dön o zaman şarka doğru Seyret nemruttan güneşin doğuşunu
Düşmüş zulmün kucagına Musul,Kerkük,Ortadoğu Bu zalimleri nasıl analar doğurdu Ateş düştü bağrımıza yandı tutuştu Çeçenistan,Doğu Türkistan kanla boğuldu
Biter elbet bunca zulüm biter avrupa,amerika korkudan tir tir titrer Bak o zaman çin seddinin yüksek surlarına Doğu Türkistan boz kırlarına nasılda baş eğer Bahadır Kurşun
| |
|
| |
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:04 | |
| Tanrı dağı Tanrı dağından bir destan Uluyordu orada bozkurt yahızhan Bütün milletin önderisin hem de evi Hayallerdeki turan Türkistan
Kimine hayalsin kimine dava Çizildi yolun senin o dağda Bir gece indi üstünden bozkurtlar Türkistan na o dağdan
Sorular vardı vakti geldi Herkes birer savaş eriydi Daha metehan dan buyana Tanrı dağı efsaneydi
Oğuzun sembolüsün Türkün kudretli evi sensin O dağda yaşayan bendim Tanrı dağı sen türkün kalbisin
Şimdi uluma zamanı üstünde Ölmek var dönmek yok önünde Sen türkün tarih de Tek şahidisin tanrı dağı Şükrü Üçüncü
| |
|
| |
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
| Türkistan Büyük bir setten başlar orası Ucu bucağı şanlıdır ve de insanları Görme sete milyonlarca kahramanları Hiç görmedim hasretim sana Her gece şiirler yazarım toprağına Yarın cin de yarınsa rusyada Ağlama güzel vatan kavuşum sana Göçtü atalarım üstünden Doğdu Türk nesli sende Kadersiz toprağımsın beklide Ağlıyorum şimdi bende Sevgim sana çok büyük Acımsa kanıyor durmadan Ağrıyor ciğerim seni solumadan Geleceğim bir gün bekle beni Türkistan
Ey şanlı toprak Yetişen yiğitlerine iyi bak Yavuzun emanetisin sen bize Ağlama geliyor bozkurtlar sana Türkistan Şükrü Üçüncü
| |
|
| |
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:05 | |
| Turan Nabızlarımda vuran duygular ki tarihin Birer derin sesidir, ben sahifelerde değil Güzide, şanlı, necip ırkımın uzak ve yakın Bütün zaferlerini kalbimin tanininde Nabızlarımda okur, anlar, eylerim tebcil.
Sahifelerde değil, çünkü Atilla, Cengiz Zaferle ırkımın tetviç eden bu nasiyeler, O tozlu çerçevelerde, o iftira amiz Muhit içinde görünmekte kirli, şermende; Fakat şerefle numayan Sezar ve İskender!
Nabızlarımda evet, çünkü ilm için müphem Kalan Oğuz Han'ı kalbim tanır tamamiyle Damarlarımda yaşar şan-ü ihtişamiyle Oğuz Han, işte budur gönlümü eden mülhem:
VATAN NE TÜRKİYEDİR TÜRKLERE, NE TÜRKİSTAN VATAN, BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR: TURAN Ziya Gökalp
| |
|
| |
| DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR... | |
|