UlkuGulu.Hareket-Forum.Net ÜLKÜGÜLÜ | UlkuGulu.com | facebook.com/UlkuGuluyuz |
|
| DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
KÜRŞAD TÜRK BozKurt
Mesaj Sayısı : 566 Doğum Tarihi : 15/07/80 Yaş : 44 Nerden : TURAN CUMHURİYETİ İş-Meslek : ANTİKOMÜNİST,ANTİSİYONİST Kayıt tarihi : 17/06/09
| Konu: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:06 | |
| Aşıklık Yüreklerde Sönmeyen Közümüzdür Aşıklık yüreklerde sönmeyen közümüzdür, Bir kalıcı belgesi çağlayan özümüzdür, Hep doğruda buluşmak yegane sözümüzdür, Bizimle Turan diyen erlere selam olsun.
Vatanı savunmak bizlerde canla olur, Bayrağımı korumak akacak kanla olur, Bizde hep zaferler şafakla tanla olur, Bizimle Kuran serlere gönüle selam olsun.
Hedef bellidir gayrı istikamet Türkistan, Hiç kimse taviz beklemesin asla Kıbrıs'tan, Ne Musul nede Kerkük nede Türkistan, Bizimle Turan diyen erlere selam olsun.
Çapulcular Kerkükte terörü estiriyor, Biri bunu dedimi sözümü kestiriyor, Bunlar yetti be artık öfkemi estiriyor, Bizimle Kuran diyen serlere selam olsun.
Amerika israil parsayı bölüşüyor, Avrupalı geriden bizlere gülüşüyor, Bizde kimisi hep içte dövüşüyor, Bizimle Turan erlere gönüle selam olsun.
Hangi kıtada at koştururlar şaşıyorum, Çocuklar zülüme uğruyor ben ona yanıyorum, Hala da susuyorlar öfkeyle kızıyorum, Bizmle Kuran diyen serlere selam olsun. Ümüt Güngör
| |
| | | KÜRŞAD TÜRK BozKurt
Mesaj Sayısı : 566 Doğum Tarihi : 15/07/80 Yaş : 44 Nerden : TURAN CUMHURİYETİ İş-Meslek : ANTİKOMÜNİST,ANTİSİYONİST Kayıt tarihi : 17/06/09
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:06 | |
| Esiristan Bakarken dünyanın dört bir yanını Kuzeyde gördüm kanayan bir yaramı. Vatan diye inlerken Kırım Halkına Unuttuk biz eski öz vatan toprağını.
Gönül bahçesi mahzundu bu akşam. Kopardılar Balkanlar’ı Anadolu’dan. Hasret kokusu geldi azgın Tuna’dan. Özelleştirdik mi yoksa sizleri baştan?
Arap ellerinden geliyor şimdi çöl havası. Hani Yemen’de vermiştik kahve molası. Sina Çölü bile Sultan Selim’in hatırası. Yanıyor Bağdat, ümmetin namus belası.
Doğuya dönünce aklıma geldi Türkistan. Çin zulmüyle inlerken garip esiristan, Nerde Gök Bayrak, nerde Alptekin Han? Ah anayurdum ah, esir Doğu Türkistan!
Turancılık mı yaptım yoksa bilmeden? Tüm soydaşlarım rahata, huzura ermeden, Göçersem bu fani dünyadan, görmeden, Huzura çıkamam, ar ederim kendimden. Ahmet Keleş
| |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:06 | |
| Türkistan Çocuklarına Türkiye'de okuyan ve tam yedi yıl annelerini,babalarını göremeyen,mektuplaşamayan hatta telefonlaşamayan Türkistan çocuklarına yazılmıştır.
Kim demiş aşıklara ayrılıklar yaraya, Ayrılık ilaçmı ki gönlümdeki yaraya, Ben burdan bakar iken baktığında yar aya,
Hasret saklar mendilim geçti gitti yedi yıl, Tam yedi kış erittim vuslatımı yedi yıl.
Rüzgarla işitsemde bin yıl öteden azar, Suyunu tüketsede Aral'lar azar azar, Gün gelir Karadeniz,gün gelir Hazar azar.
Dileğimdir Mete Han ya beni al çağına, Ya mecbur olacağım yükseğin alçağına.
Gökyüzü çadırımdı,say ki dağlar kanattı, Gün oldu yaralarım dost bildiğim kanattı, Kanattığı yetmedi hatırama kan attı
Ya dönüp gideceğim yeniden izlerime, Ya yelken açacağım yeni denizlerime.
Zamanı eğirirken hasreti dile dile, Bu nice bir sevdaki beni düşürür dile, Sana sınır yok gönlüm sen ne dilersen dile,
Gönlüm ister dili Türk,sokağı Türk İstanbul, Ya al beni Kandehar,ya yeni Türkistan bul... mehmet ali kalkan
| |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:07 | |
| Hasretle Can Türkistan’ın Yoluna Bakarım Asırlar önce çıkmış olsak da ata yurttan, Türkoğlu hep hasret çekerek, bekler görmeyi Aksakallı bilgeler yorulmaz anlatmaktan, Destanı, ağıtı, örfü, âdeti, töreyi,
Gurbete düştüm, yaban ellerde hep ağlarım, Hasretle Can Türkistan’ın yoluna bakarım.
Tarihte yoktur, görülmedi emsali yeri, Başta Komutan Kürşat, dört yanında kırk çeri, Çin’in sarayını basarak, girdi içeri, Kahramanca savaştı, oldu Türk’ün önderi.
Gurbete düştüm, yaban ellerde hep ağlarım, Hasretle Can Türkistan’ın yoluna bakarım.
Türkistan âlimlerin ocağı, yurdu oldu, Bilgi tasavvuf ile gönüller hep den doldu, Başta Buhara, Kaşgar, ilime giden yoldu, Edip Ahmet, Yesevi önce huzuru buldu.
Türkistan şehri Ulu Türkistan’ın kalbidir. Beşbalık, Aksu, Hotan, Turfan şehirleridir. Urumçi görkemli Türkistan’ın başşehridir. Türk’ün atası Oğuz Hanın doğduğu yerdir.
İşgalci Çin Türkün yurduna baskı kursa da, Doğu Türkistan’ı Sinciang diye ansa da, Dünden bugüne dek zulümleri artırsa da, Ulu Türkistan bir gün hür olacak Asya da
Uygur Türkü yeniden dirilip, şahlanacak, Dökülen şehidin kanı yerde kalmayacak Ay yıldızlı, Gök bayrak, gökte dalgalanacak. Güzel Türkistan, hep ata diyarı kalacak.
O, şanlı günler, elbet bir gün geri gelecek. Bahçelerin de yeniden bülbüller ötecek. Geçmişte hep yaşandı, Asya bunu görecek. Osman Batur, İsa Yusuf’un ruhu gülecek.
Gurbete düştüm, yaban ellerde hep ağlarım, Hasretle Can Türkistan’ın yoluna bakarım. Erdoğan Kırmızıoğlu
| |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:07 | |
| Ey, Tefekkür dünyam! Hey koca Asya, Ey, Tefekkür dünyam! 70 yıl, Seni benden ayırdı Kızıl bir istibdat! .. Sen ki, Türklüğe mahşerdin! Sen ki, İslam’a nuruna rağbet Medine’nin yolunda, Ayak türabıydın! Uluğ Türkistan semaları, Işıl ışıl nur halkalarında, Nasıl kaynardı! Buhara, İslam’ın ‘Hadis’ şehri, Kaşgar, Türklüğün ‘Divan’ şehriydi! Veliler ordusu, Yürürdü, konak konak! Ahmet Yesevi’den, Şahı Nakşi Bendiye! .. Farabi’den İbni Sina’ya! İlimlerin zirvesinde, Bir bahtlı coğrafya! .. 70 yıl, Kâh Musa’nın çilesini! Kâh Yusuf’un sabrını! Okur gibi oldum... Bir büyük talim, Bir büyük terbiyeden geçti, Koca Türkistan! Ey Horasan Erenleri, Ey Alperen ruhlu dervişler, Hasret vaktidir bugün...
Bedrettin Keleştimur 18 Mart 2007 Bedrettin Keleştimur
| |
| SU Azizimn su diye ağlar Mecnun hu diye ağlar Deryada bir gül açmış O da su diye ağlar
Ya Türkistan neden ağlar Ağlar yüreğimi dağlar Başucumda Musul Kerkük Anadolum diye ağlar
Azizim su diye ağlar Mecnun hu diye ağlar Deryada bir gül açmış O da su diye ağlar Aşık Sefai
| |
| Hasret Ve Izdırap
Azerbaycan gardaşım atam anam can yurdum Özbekistan yoldaşım Semerkand'da yol sordum Canım gurban can gurban erenlerde nur gördüm Sevdalıyım arkadaş Müslüman ve Türk gardaş
Çeçenistan yiğidim şahlan artık gör huzur Maşadov ve Dudayev Şeyh Şamilde var hazır Muhteşemdir şahadet şehit kokar her mezar Sevdalıyım arkadaş Müslüman ve Türk gardaş
Türkmen Kırgız Kazaklar çalışıyor hummalı Türkmen başı vefakâr hakikate hülyalı Çok süründün Türkistan artık sende gülmeli Sevdalıyım arkadaş Müslüman ve Türk gardaş
Birleşelim gardaşlar bir tek seda olmalı Ortadoğu Kafkasya tekrar nefes almalı Ömer gibi adalet mazlumlarda gülmeli Sevdalıyım arkadaş Müslüman ve Türk gardaş Ömer Ekinci Micingirt | |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:08 | |
| Kulağına Küpe Et Öfkesinden sarsılacak tiyanşan, Çin zulmünden kurtulacak Türkistan, Kürşadım haykırıp çin sarayına, Kırk eriyle soylarını kıracak.
Küçükten eğmezsen yılan başını, Sonra çok yolarsın başta saçını, Aldığın nasihatın kaçta kaçını, Kulağına küpe ettin göreyim.
Küpe dediysem kulakta teneke değil, Doğruluğu hakkı bil hakka eğil, Bilki taşıdığın can kalıcı değil, Dostluğa alıcı olda göreyim.
Korkusuzca karanlığı bölde göreyim, Karanlığı ruhundan yıktın diyeyim, Yolun şehitlikse bende geleyim, Pilavdan dönerse kaşık kırılsın. Ümüt Güngör
| |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:08 | |
| Hilal Gayri Ağlamaz Hilal gayri ağlamaz, Karaları bağlamaz, Gönlü dava bilmeyen, Hiç bir zaman çağlamaz.
At eğerle Turan'a, Şükür olsun Kuran'a, Ecdadım kızar bilin, Hak yolunda duran'a.
Geçti vuslat zamanı, Ayır sapla zamanı, Allah için güçlü tut, Yüreğinde imanı.
Meşakketli yolumuz, Turan öncü kolumuz, Bozkurtlarla doluyor, Sağımız ve solumuz.
Türkistan durağımız, Gidiyor ulağımız, Mehter marşı dinliyor, Aşk ile kulağımız.
Serdengeçtik durmayız, Boşa saat kurmayız, Vatan millet aşkına, Konuşuruz susmayız. Ümüt Güngör
| |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:11 | |
| Doğu Türkistan’ımda Vahşet çiçekleri hiç eksik olmuyor Anayurdumda Ağlatıyor Çin vahşeti Türk’ü kendi Türkistan’ında Mahkum edilmiş fikirler Türk’e kendi özyurdunda Analar ağlıyor elem içinde Türk olan Türkistan’ımda
Vahşetini gizlemek için emperyalist olimpiyat yapıyor Doğu Türkistan’da yaptığı mezalimi bununla kapatıyor Dünya milletlerini bu gibi propagandalarla aldatıyor Öldürüyor Türkleri kendi yurdu Doğu Türkistan’ımda
Çin işkencesinden milyonlarca Türk işkence gördü Öldürdüğü insanların cenazesini bile kaldırtmazdı Bu işkenceler Çin kültürüne tarihten gelen mirastı Her zaman kederdedir Türk olan Doğu Türkistan’ımda
Yeter artık Türk’ün Türkistan’ında analar ağlamasın Dünyayı uyandıralım Çin yalanlarına artık kanmasın Doğu Türkistan davası da dünyaya cesurca anlatılsın Hürriyete kavuşsun gökbayrak dalgalasın Türkistan’ımda
HALİL ÇOLAK 10.08.2008 ANKARA Halil Çolak
| |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Ptsi 6 Tem. 2009 - 20:11 | |
| Albayraktan Gökbayrağa selam olsun Albayrak giyinmiş kuşanmış Asena kız Çırpınır kartallar harabe saçlarında Dolanır bileklerine düşman zulmü Anadolu çanağının güneydoğusunda Titrek sesiyle Türkü çağırır mahpus kuytusunda Gökbayrak giyinmiş kuşanmış Almula kız Çırpınır güvercinler harabe bedeninde Dolanır bileklerine Çin zulmü Doğu Türkistan ovasının tam ortasında Titrek sesiyle Uyguru çağırır mahpus kuytusunda Nazlı Belen
| |
| Kardelenler Bir yanımda karlı Aladağlar, Bir yanımda başı dumanlı Toroslar, Uzanmış yorgun bedenim iki arada, Sağımda anayurdum öz vatan, Solumda atayurdum Türkistan, Nicedir kutsal nöbetteyim Ergenekon’da, Gözlerim çakılmış kalmış ufuklarda, Doğacak kelebekleri beklemekteyim ilkbahar’da, Yeni Manasların yolun gözlemekteyim Türkistan’da…
Sarmış sarmalamış yüreğimi ak umutlarım, Kıvranıyor bedenim nicedir doğum sancısında, Gözüm gayri saatin akrep yolkovanında, Vakt-i zamanın gelmesini beklemekteyim Kırgızistan’da... Cemreler düşerken peş peşe ALADAĞLAR’da, Karlar eriyip çağıl çağıl çağladığında, Tomurcuk tomurcuk fışkıracak nevruzda, Saf beyaz kardelenlerin hasretindeyim, Doğacak yeni bir günü beklemekteyim Türkistan’da…
Bişkek, 29 ekim 2006 İsmail Soygeniş
| |
| | | ÜLKÜSERAP02 Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 882 Doğum Tarihi : 01/04/89 Yaş : 35 Nerden : Adıyaman/Besni Kayıt tarihi : 09/02/09
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Salı 7 Tem. 2009 - 5:33 | |
| Paylaşım için teşekürler.... emeğinize yüreğinize sağlık.... | |
| | | KIZIL ELMA Yetkili Asena
Mesaj Sayısı : 1196 Doğum Tarihi : 04/03/86 Yaş : 38 Nerden : ANTALYA İsim : FATMA Kayıt tarihi : 06/02/09
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Salı 7 Tem. 2009 - 9:56 | |
| paylaşım için sağol kardeşim... RABBİM SOYDAŞLARIMIZIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN... | |
| Konu: Geri: DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM Salı 7 Tem. 2009 - 12:05 | |
| TÜRKİSTAN DİLLERDE GÖNÜLLERDE YERİ FARKLIDIR UYGUR DÜNYASININ KALBİNE HANÇER SOKANLAR BİLSİNLER HESAP DÖNER SAP DÖNER ELBET O HANÇER BİR YERLERE ELBET GİRER... | |
| | | | DOĞU TÜRKİSTAN ŞİİRLERİ....BUDUNCUDAN DERLEMEDİR...2.BÖLÜM | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|